"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Διάκριση με ποίηση, μουσική και τραγούδι από τρικαλινούς καλλιτέχνες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη ευκαιρία και συνάμα καταξίωση, για την καριέρα τρικαλινών καλλιτεχνών, αποτελεί η συμμετοχή τους σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Οι Σωτήρης Μπαλλάς και Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, μαζί με τη.. νύφη στα Τρίκαλα, Μέλπω Αλεξανδροπούλου, θα μετάσχουν σε μία μεγάλη γιορτή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, στην οποία, νέοι συνθέτες μελοποιούν Έλληνες ποιητές.
Συγκεκριμένα, ο συνθέτης Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου μελοποίησε δύο ποιήματα του μεγάλου μας Μάνου Ελευθερίου και οι Σωτήρης Μπαλλάς και Μέλπω Αλεξανδροπούλου, θα τα ερμηνεύσουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ απευθύνθηκε σε νέους συνθέτες που έχουν διακριθεί από τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού και τους πρότεινε την μελοποίηση ποιημάτων από την ελληνική ποίηση. Οι συνθέτες εμπνεύστηκαν το υλικό τους είτε από ποιητές λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό είτε από λιγότερο γνωστά ποιήματα καταξιωμένων δημιουργών. Η δημιουργία και παρουσίαση νέων τραγουδιών για μια ακόμα φορά είναι στην καρδιά των στόχων του Ελληνικού Σχεδίου. Το ίδιο και η επιθυμία να αποκαλυφθούν ο πλούτος και η εκφραστική δύναμη της ελληνικής ποίησης με ένα είδος που απευθύνεται εξ ορισμού σε μεγαλύτερο κοινό, το τραγούδι.
Οι Νεφέλη Λιούτα (επίσης τρικαλινής καταγωγής, με διάκριση στους Αγώνες), Γιάννης Μαθές, Κώστας Μάκρας, Δημήτρης Μαραμής, Ηλίας Μαυροσκούφης, Νίκος Παπαδογιώργος, Απόλλων Ρέτσος, Φένια Χρήστου και Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου παρουσιάζουν 18 νέα τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση, σε ποίηση των Γ. Αηδονόπουλου, Μ. Ελευθερίου, Ρ. Μπούμη-Παπά, Μ. Αναγνωστάκη, Ν. Βρεττάκου , Ν. Γρηγοριάδη, Κων. Καβάφη, Β. Κάσσου, Ν. Λαπαθιώτη, Ε. Παναγιώτου, Μ. Περ. Ράλλη , Μ. Μ. Ρούσσου, Γ. Σαραντάρη, Μ. Σαχτούρη, Α. Σταθοπούλου-Βαφοπούλου, σε μία μεγάλη γιορτή της μουσικής.
Η εκδήλωση αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμη σκαλοπάτι για τους τρικαλινούς καλλιτέχνες και αναμένουμε με χαρά να ακούσουμε τις δημιουργίες τους.
mpallasstegi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης