"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Διάλυση της Βουλής τον Μάρτιο και εκλογές τον Απρίλιο προανήγγειλε ο Βορίδης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βορίδης τόνισε πως η διάλυση της Βουλής πρέπει να γίνει αρχές με μέσα Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκλογές τον Απρίλιο λόγω των σχετικών προθεσμιών για μεσοδιάστημα 21 ημερών κατ’ ελάχιστο.

Αναφερόμενες στο ενδεχόμενο να γίνει επαναληπτικός γύρος στην περίπτωση απουσία αυτοδυναμίας ο υπουργός επεσήμανε πως οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν το πρώτο κόμμα και το πόσο κοντά θα βρίσκεται στην αυτοδυναμία.

Εξηγώντας την κρισιμότητα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης με απλά αναλογική, σημείωσε πως «η διαφορά της πρώτης κάλπης κρίνει το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης» για να εξηγήσει:Οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν την πρωτιά, θα κρίνουν τη διαφορά και το πόσο κοντά θα βρίσκεσαι στην αυτοδυναμία».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να έχουμε και τρίτες κάλπες, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι δεν θα έχουμε πολύμηνη εκλογική διαδικασία και δεν παρέλειψε να ξεθάψει το αντιαριστερό του μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Σκεφτείτε λίγο τη βραδιά των πρώτων εκλογών:Θα έχει κριθεί η πρωτιά των επόμενων εκλογών, ο Τσίπρας θα έχει ηττηθεί, και θα έχει καταρρεύσει η θεωρία της προοδευτικής διακυβέρνησης, άρα δεν θα έχει κυβερνητική πρόταση. Η μόνη πολιτική δύναμη που θα έχει πολιτική πρόταση θα είναι η ΝΔ με την πρόταση αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης