"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Διάσωση γερακίνας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σωτήρια για μια γερακίνα ήταν η επέμβαση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων για μια τραυματισμένη γερακίνα. Συγκεκριμένα  συμπολίτης ειδοποίησε τη διοίκηση του Συλλόγου για το τραυματισμένο ζώο που βρισκόταν στην περιοχή της Μπαλκούρας.
Έγινε άμεση κινητοποίηση και συγκροτήθηκε κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων Σταύρο Τραγάνη, τον προϊστάμενο θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων κ. Μάνιο Νικόλαο, το μέλος του Δ.Σ. του Κ.Σ. Τρικάλων κ. Γκαγκαστάθη Λάμπρο και τον ορνιθολόγο-βιολόγο Δημήτρη Βαβύλη το οποίο και μετέβη άμεσα στην περιοχή. Μετά από έρευνα εντοπίστηκε το τραυματισμένο πουλί (πρόκειται για πανέμορφη γερακίνα), που έφερε τραύμα από πρόσκρουση, στην φτερούγα και περισυνελλέγη. Μετά τις πρώτες βοήθειες στάλθηκε στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων, «ANIMA», στην Αθήνα για την πλήρη αποθεραπεία.
Για το περιστατικό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Τραγάνης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«Πιστοί στις αρχές μας για προστασία της άγριας ζωής και στην παράδοση κατά το τραγούδι του δικού μας Βίρβου, «Της γερακίνας γιος», νιώθουμε ικανοποίηση κάθε φορά που διασώζουμε ένα άγριο πουλί.
Τα μέλη μας δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για την δυνατότητα να διατηρούνται στην φύση όλα τα είδη της πανίδας. Καλούμε και τους πολίτες, να συνεχίσουν με την ίδια ευαισθησία να μας ενημερώνουν για περιστατικά τραυματισμένων άγριων ζώων και πτηνών, διότι την φύση την δανειστήκαμε από τις μελλοντικές γενιές και πρέπει να την παραδώσουμε αλώβητη.
Ο σύλλογος θα είναι πάντα αρωγός και μπροστάρης στην προστασία της άγριας ζωής»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης