"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο συστήνει ο Δήμος Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, ο δήμος Φαρκαδόνας για ακόμη μια χρονιά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την λειτουργία του «διαδικτυακού κοινωνικού φροντιστηρίου».
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση και έγκριση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Φαρκαδόνας και δεδομένου ότι κατά την περσινή χρονιά υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές, πέρασε ομόφωνα.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κώστας Κοσμάς ανέφερε ότι «ο Δήμος αποδεχόμενος την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ προχωράει σε μια πράξη παιδείας και κοινωνικής προσφοράς, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και της ανεξάρτητης μελέτης. Θέτει σε λειτουργία για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
e-μάθημα
Το Φροντιστηριακό e-μάθημα το έχει δημιουργήσει η εταιρεία «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», όπου με βίντεο γίνεται η διδασκαλία της θεωρίας και παρέχεται η μεθοδολογία για όλες τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές του δημοτικού θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε 10.000 e-μαθήματα, στους μαθητές του Γυμνασίου θα παρέχονται δωρεάν οι κωδικοί πρόσβασης σε 12.500 e-μαθήματα και σε 12.000 e-μαθήματα για τους μαθητές του Λυκείου.
Οι δυνατότητες που παρέχονται μεταξύ άλλων είναι η άμεση επικοινωνία 24ώρου βάσεως μέσω chat για επίλυση αποριών, η online αξιολόγηση και υπόδειξη δυνατοτήτων / αδυναμιών του μαθητή, η καθοδήγηση και υποστήριξη του μαθητή σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η συνεχής εξέλιξη του εκπαιδευτικού υλικού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό και η επανάληψη του μαθήματος.

 

Της Νικολλέτας Μούκα

Εφ. Πρωϊνός Λόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης