"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Διαδραστική Πολιτιστική Περιήγηση της Καλαμπάκας. Μια νέα εφαρμογή από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) σε συνέχεια των δράσεων του που αφορούν στην καταγραφή και στην προβολή του πολιτιστικού, πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματός της περιοχής μας, σχεδίασε και ανέπτυξε μια πολυεπίπεδη ηλεκτρονική εφαρμογή με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καλαμπάκας.


Η όλη δράση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου Δ. Μετεώρων σε θέματα Τουρισμού & Οικονομικών κο Σπυρίδωνα Νικολογιάννη, και αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας στον τομέα του έξυπνου τουρισμού.
Η εφαρμογή αφορά σε μια Διαδραστική Πολιτιστική Περιήγηση της Καλαμπάκας και είναι προσβάσιμη είτε απευθείας μέσω του διαδικτυακού τόπου https://www.kalabaka-tour.eu/ είτε μέσω των ειδικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί στα σημεία ενδιαφέροντος που έχουν επιλεγεί. Οι ειδικές πινακίδες φέρουν κώδικες QR τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να σαρώσει (σκανάρει) με το κινητό του τηλέφωνο ή με το tablet του και να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στο σημείο στο οποίο βρίσκεται. Το περιεχόμενο της εφαρμογής είναι διαθέσιμο σε τέσσερις (4) γλώσσες, την Αγγλική, τη Γερμανική, την Ιταλική και τη Γαλλική.
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου καθώς όλες οι
υπηρεσίες προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τους εμπλεκόμενους με μόνο γνώμονα την
προβολή του πολιτιστικού, πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματός της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης