"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Διακύρηξη και ονόματα «Ανυπότακτη Θεσσαλία»

lafarm

Σχετικά άρθρα

74 ονόματα έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή κίνηση «Ανυπότακτη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Κώστα Δελημήτρο, τα οποία στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η πραγματικότηταΔιανύουμε μια εξαιρετικά ασταθή περίοδο σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεν έχει προηγούμενο. Η Ευρώπη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού δεν αποτελεί παρά μία αυταρχική και ακροδεξιά συμμαχία, που βυθίζει ολοένα και περισσότερο τους λαούς στη φτώχεια, την ανασφάλεια.

Η Ελλάδα μετά από 9 χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, διανύει μια περίοδο, κατά την οποία συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις και νόμοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει την έξοδο από τα μνημόνια αποκρύπτοντας τα μνημονιακά δεσμά που καθορίζουν την πολιτική στη χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες. Παράλληλα, προχωράει στη στήριξη επενδύσεων από ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες με κόστος στο περιβάλλον, τις εργασιακές σχέσεις κλπ.

Η ανεργία παραμένει εφιαλτική, με θύμα κυρίως τους νέους, τις γυναίκες και τους μακροχρόνια άνεργους, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες στη μετανάστευση ή στην ανέχεια και περιθωριοποίηση.
Η φτώχια ριζώνει στα λαϊκά στρώματα με τα ποσοστά όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας να ξεπερνούν το 45%.

Το λαϊκό εισόδημα πλήττεται από την ανεργία, τους μισθούς πείνας, την περικοπή των συντάξεων και την υπέρμετρη φορολόγηση των μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών. Η φορολογία   (ΕΝΦΙΑ, προβλεπόμενη μείωση του αφορολόγητου, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών) τσακίζει τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ ο ΦΠΑ στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες των αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων πιέζει τους φτωχούς και μεσαίους.

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και η κατάργηση του νόμου Κατσέλη, οδηγούν  στην απώλεια της λαϊκής κατοικίας.

Με το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημοσίας Περιουσίας, ο δημόσιος πλούτος και οι εκτάσεις της χώρας πωλούνται.

Η Θεσσαλία χτυπημένη από τις κυβερνητικές πολιτικές, τον Καλλικράτη και τώρα τον Κλεισθένη, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τους αυστηρά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αποτελεί μία από τις πιο φτωχές περιφέρειες.

Με την ανεργία  να παρουσιάζει αλματώδη αύξηση ιδιαίτερα στους νέους, τις επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο η μία πίσω από την άλλη και όσες δεν έχουν κλείσει να είναι πνιγμένες στα χρέη, η αγορά να ματώνει και ο αγροτικός κόσμος και οι παραγωγοί να αγωνίζονται για την επιβίωση τους.

Η απάντησηΗ πορεία της εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας αποτελεί διακύβευμα αλλά και πεδίο προκλήσεων για όλους μας. Απαιτείται μια εργατική, λαϊκή και αριστερή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΔΝΤ για να μπει φραγμός στην επέλαση της ακροδεξιάς.

Υπάρχει ανάγκη αυτό το πολύμορφο και αντιφατικό ρεύμα αγανάκτησης και οργής να εκφραστεί μαχητικά και να αποτελέσει την αριστερή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά εν όψει της μάχης των εκλογών.

Αναγνωρίζοντας την κατάσταση του κινήματος, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιστροφή της. Επιμένοντας πως η αριστερά δεν υποχωρεί σε δόγματα ΤΙΝΑ, χρειάζεται μια πλατιά, μαχητική και με ανατρεπτικό περιεχόμενο συνύπαρξη και  συμμαχία όλων των δυνάμεων, στη βάση ενός προγράμματος που θα προβάλλει την ανάγκη ρήξης με τις πολιτικές της ΕΕ.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα φιλολαϊκών κατευθύνσεων και ανατροπών μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συσπείρωση ευρύτερων  δυνάμεων. Αν και με δυσκολίες, αυτή η συνεργασία θα λειτουργούσε προωθητικά για τον απεγκλωβισμό από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ/ακροδεξιάς, αλλά και του μεγάλου αντιπάλου της απογοήτευσης και της αποχής.

Οι σημερινές συνθήκες στο κίνημα, έχουν ανάγκη από την κοινή δράση. Με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα πάλης. Όσοι στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζουμε ότι βασική προϋπόθεση για να βγούμε από αυτό το τραγικό και αδιέξοδο είναι η ανατροπή όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και νόμων καθώς και   των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται και στην Τ.Α. Για μας ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι ένα πεδίο ανάδειξης των λαϊκών και τοπικών προβλημάτων και διεκδικήσεων.

Αναζητούμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που να επιδιώκει ρήξεις στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Επιδιώκουμε διαρκώς την οργανική σχέση μεταξύ των τοπικών σχημάτων-παρατάξεων μαζί με τις οργανωμένες συλλογικότητες και τα κινήματα. Έτσι ώστε να οικοδομήσουμε στο σήμερα τους αναγκαίους κινηματικούς όρους αντίστασης στις γειτονιές απέναντι στις πολιτικές επιλογές της Αστικής Τάξης.

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για:
Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ–ΔΝΤ–Κεφαλαίου στην Περιφέρεια. Έξοδος από ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση, λαϊκή κυριαρχία στη νομισματική πολιτική και σε όλους τους τομείς.

Κοινωνικά δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων με διαγραφή χρέους, με κατάργηση, των μνημονιακών δεσμεύσεων δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών  νόμων. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Κατάργηση του Κλεισθένη, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης– δημοκρατίας  (λαϊκές συνελεύσεις κ.ά.).
Πάλη για την κατάργηση των βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, την απαγκίστρωση από τον άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ–Αίγυπτος, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Πρωτοστατούμε στη δημιουργία μετώπων  ενάντια στους πλειστηριασμούς  και τις εξώσεις πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, ενάντια στις διακοπές ρεύματος και νερού για τα φτωχά λαϊκά στρώματα .

Είμαστε ενάντια στη χρήση διοδίων και ζητάμε ελεύθερη διέλευση των πολιτών .

Αγώνα ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους παντού. Όχι στις απολύσεις προσωπικού, όχι στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Αξιοποίηση εκείνων των χρηματοδοτικών πηγών που υπάρχουν στην Περιφέρεια προς όφελος των αναγκών των πολιτών.

Αναβάθμιση και πρόσβαση στις δομές Υγείας και πρόνοιας για όλους τους πολίτες.

Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την καταστροφή χάριν του κέρδους. Οχι στην δημιουργία  Αιολικών Πάρκων  που καταστρέφουν το φυσικό κάλος και την ήπια τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας .

Προστασία των φυσικών πόρων (νερό –αέρας ), από στην αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και την υπεραλιεύση των θαλασσών.

Όχι στη καύση των σκουπιδιών για τα κέρδη των πολυεθνικών  . Ναι στην ανακύκλωση, ανάκτηση και κομποστοποίση τους για τις ανάγκες των πολλών .

Οι υπογράφοντες ενώνουμε ισότιμα τις δυνάμεις μας  σε έναν ανοιχτό συντονισμό δράσης και διαλόγου με στόχο να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του μαζικού κινήματος στη περιοχή μας.
Στηρίζουμε το  μετωπικό, ενωτικό, ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό ,οικολογικό  ψηφοδέλτιο της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με επικεφαλής τον ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΜΗΤΡΟ , για την ανάπτυξη αγώνων στη Θεσσαλία, μαζί με τους πολίτες και τα κινήματα , μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο στη βάση των παραπάνω στόχων.

  1.   1. Αλμπάνη Αναστασία, Γραφίστρια
  2.   2. Αναγνωστόπουλος Βάϊος, ιδιωτικός υπάλληλος
  3.   3. Αργυρούλης Θάνος, Ειδικός μάρκετινγκ                                                                                                                                                 
  4. 4.    ΑρχοντήςΧαρίλαος, τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελώνα, πρ. Νομ, Σύμβουλος Λάρισας
  5.     5. Αυγέρος Χρήστος, Ιδιωτικός υπάλληλος, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων
  6.     6. Βαλαμουτόπουλος Γιώργος,  Εκπαιδευτικός
  7.     7. Βλασσόπουλος Βαγγέλης, Οικονομολόγος
  8.     8. Βλάχος Χάρης, Αγρότης
  9.     9. Βασιλάκος Βασίλης, συνταξιούχος αγρότης
  10.   10. Βασιλάκου Μαρία, πτυχιούχος αρχαιολόγος
  11.   11. Γαρέφης Γιώργος, Αγρότης
  12.   12. Γιάνκος Γιαννης,  Ηλεκτρολόγος
  13.   13. Γιδόπουλος Κώστας, φοιτητής  του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  14.   14. Γκάτζικος Γιάννης, άνεργος δημοσιογράφος
  15.   15. Γκότας Ευθύμιος, Κτηνοτρόφος μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας
  16.   16. Γρηγορόπουλος Γιάννης, Εκπαιδευτικός
  17.   17. Ζησόπουλος Βαιος, Αρχιτέκτονας – Ελ. επαγγελματίας
  18.   18. Καβράκος Μιλτιάδης, Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας εα, αν. Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και  Αστυνομίας ν. Λάρισας
  19.   19. Καλογήρου Ιωάννα, μηχανικός – υπάλληλος δήμου Σοφάδων
  20.   20. Καρακώστας Χρήστος, γεωλόγος – αγρότης – εκπαιδευτικός Δ.Ε.
  21.   21. Κατεργάρης Θανάσης Συν/χος Εκπαιδευτικός
  22.   22. Κατσιαφλιάκας Χρήστος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Αντιπρόεδρος ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας
  23.   23. Καπέλας Δημήτρης, υπάλληλος ΔΕΗ, μέλος του Δ.Σ. Τεχνικών ΔΕΗ
  24.   24. Κερενίδης Στέφανος, Συν/χος ΟΑΕΕ
  25.   25. Κλεισάρης Κωνσταντίνος, Φοιτητής-Μέλος Δ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών του Παν/μιοΘεσσαλίας.
  26.   26. Κλείτσας Αλέξανδρος, Αγρότης
  27.   27. Κουνατίδης Νίκος,  Συν/χος Οικοδόμος
  28.   28. Κυρίτσης Αχιλλέας, Οικονομολόγος-λογιστής
  29.   29. Λαζάρου Αποστόλης,  Συν/Χος Εκπαιδευτικός
  30.   30. Λαζάρου Δημήτρης, Αγρότης
  31.   31. Λιάκου Δέσποινα, Ιδιωτική Υπάλληλος      
  32.   32. Μουλιάκος Ναπολέων, μουσικός ελεύθερος επαγγελματίας
  33.   33. Μπουλασίκης Θεοδωρος, Πολιτικός Μηχανικός
  34.   34. Κατεργαρης Θανασης,  Συνχος Εκπαιδευτικός
  35.   35. Κόκκαλης Αποστόλης,  Δημ. Υπαλληλος
  36.   36. Κοντογιάννης Θανάσης  Αυτοκινητιστής
  37.   37. Κοτρώνη Νίτσα, Ανεργη
  38.   38. Μανίκας Δημήτρης, Σιδηρουργός
  39.   39. Ματής Αποστόλης, Γραφίστας
  40.   40. Μπαλαής Βασίλης, Γιατρός
  41.   41. Μπάλλας Γιάννης , Υπαλληλος ΟΤΑ
  42.   42. Μπάλλας Διονύσης, Νηπιαγωγός –ΟΤΑ
  43.   43. Μπαφάνης Ορέστης,  Φοιτητής
  44.   44. Μπένος Θανάσης, Υπάλληλος ΔΕΗ
  45.   45. Μπεφάνης Χαράλαμπος, Εργάτης
  46.   46. Μπορτζέλης Φώτης, Υπάλληλος ΟΤΑ
  47.   47. Μπουγάτσας Κώστας, Οικοδόμος
  48.   48. Μπουκουβάλας Γιώργος, Ιδιωτικός υπάλληλος
  49.   49. Νταής Ανδρέας, Οικονομολόγος, Λογιστής, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Παν/μιο Θεσσαλίας
  50.   50. Νεοφώτιστου Μαρία,  Ιδ. Υπαλληλος
  51.   51. Παπαδόπουλος Γιώργος, Ηθοποιός – Αρχαιολόγος
  52.   52. Παπαδοπούλου Βάλμη, Μουσικός
  53.   53. Παπαθανασίου Δημήτρης, Δικηγόρος, Δημ. Σύμβουλος Τρικάλων
  54.   54. Παπαιωάννου Γιάννης, Ανθρωπιστικές Σπουδές – Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
  55.   55. Παπαιωάννου Γιάννης, οικονομολόγος, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων Τρικάλων
  56.   56. Παχιός Κώστας, Συν/χος ΑΓΕΤ
  57.   57. Περίσσης Σπύρος,  Ηλεκτρολόγος
  58.   58. Πέττας Βασίλης, Συνταξιούχος τραπεζικός
  59.   59. Πετσής Κώστας, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΑ
  60.   60. Ραπτοτάσιος Δημήτρης, Κτηνίατρος, Ιδιωτικός υπάλληλος
  61.   61. Σαλταγιάννης Αποστόλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  62.   62. Στεφανίδου Φαίδρα,  Φοιτήτρια
  63.   63. Στραπάτσας Δημήτρης, υπάλληλος ΔΕΗ
  64.   64. Τζαβολάκη Μαρία, Καθηγήτρια Γερμανικών
  65.   65. Τζαβολάκης Νίκος, Έμπορος
  66.   66. Τολίκα Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
  67.   67. Τσαμπαλής Νίκος, Αγρότης
  68.   68. Τσιαμαντάς Ηλίας, συνταξιούχος ΔΕΗ
  69.   69. Τσέλιος Κυρίτσης, αγρότης
  70.   70. Τσιφής Κωνσταντίνος, Γεωπόνος
  71.   71. Τσολάκης Σάββας,  Εκπαιδευτικος
  72.   72. Φώλιας Γιώργος, Υπάλληλος ΔΕΗ, συνδικαλιστής ΔΕΗ
  73.   73. Χατζηκρανιώτης Αλέκος, Δημοτικός Σύμβουλος Τυρνάβου
  74.   74. Ψαθάς Βασίλης,  Δάσκαλος –  Φοιτητής Νομικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης