"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρόμαστε για τις προσπάθειες που γίνονται για ιδιωτικοποίηση και αλλαγή χρήσης και ζητούμε να μην επέλθει καμία αλλαγή ούτε στην χρήση ούτε στο ιδιοκτησιακό του Ζαππείου Μεγάρου, στο λαμπρό αυτό κόσμημα της Αθήνας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Βλάχοι οι οποίοι ταξίδευαν σε όλη την Ευρώπη προεπαναστατικά μπολιάστηκαν πολύ γρήγορα από τις ιδέες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, συμμετείχαν στην Φιλική Εταιρεία και στον απελευθερωτικό αγώνα και η αγάπη για την Πατρίδα τους, την Ελλάδα μας, τους έκανε να δώσουν τις περιουσίες τους για την ανάπτυξή της.
Έτσι έγιναν Εθνικοί Ευεργέτες με τομείς προτεραιότητας την Παιδεία, το Εμπόριο και το μεγάλωμα της Ελλάδας με την απελευθέρωση και των υπόδουλων ακόμη εδαφών.
Εκείνο όμως που φρόντισαν περισσότερο ήταν ο εξωραϊσμός της καινούργιας Πρωτεύουσας που ήταν η Αθήνα, ένα χωριό μέχρι τότε που επιλέχθηκε για να είναι η πρωτεύουσα του νεοϊδρυόμενου Κράτους κι αυτό χάριν της φήμης της Αρχαίας Αθήνας.
Ο Αβέρωφ, ο Σίνας, ο Ζάππας, ο Αρσάκης, ο Σταύρου κ.ά. ζούσαν εκτός Ελλάδος, στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και έδωσαν τις περιουσίες τους για τον εξωραϊσμό της Αθήνας με μεγαλοπρεπή κτίρια, με ευαγή Ιδρύματα και είναι γνωστό ότι αν δεν ήταν οι Ζάππας και Αβέρωφ-Τοσίτσας οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είχαν αναβιώσει στην κοιτίδα τους την Ελλάδα.
Ότι όμορφο νεοκλασικό κτίριο υπάρχει ακόμα στην Αθήνα και δεν το έχουν καταστρέψει οι αγνώμονες νεοέλληνες, έχει την σφραγίδα της Ευεργεσίας των Βλάχων Ηπειρωτών! Ήθελαν την πρωτεύουσά τους λαμπρή όπως άξιζε στην αρχαία κληρονομιά μας!
Ζητούμε λοιπόν από όλους εκείνους που προσπαθούν να σφετεριστούν την Διαθήκη του Βλαχόφωνου Ηπειρώτη Ευαγγέλη Ζάππα κυρίως και να αλλάξουν την χρήση και την μορφή του Ζαππείου και του Καλλιμάρμαρου επίσης, να σεβαστούν την μνήμη και την προσφορά των άδολων πατριωτών όπως ήταν ο Ζάππας, ο Αβέρωφ .κ.α.
Διαμαρτυρόμαστε για τις προσπάθειες που γίνονται για ιδιωτικοποίηση και αλλαγή χρήσης και ζητούμε να μην επέλθει καμία αλλαγή ούτε στην χρήση ούτε στο ιδιοκτησιακό του Ζαππείου Μεγάρου, στο λαμπρό αυτό κόσμημα της Αθήνας!
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Μαγειρίας Μιχάλης Δρόσου Αθανασία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης