"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Διαμαρτυρία των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διαβάσαμε  με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια, στις τοπικές ιστοσελίδες, το δελτίο τύπου του Δήμου, σχετικά για το 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για το κάπνισμα. «Στην πόλη της καινοτομίας… με τους μαθητές ενάντια στο κάπνισμα», γράφει το δελτίο και στους συνδιοργανωτές δεν  υπάρχει καμία αναφορά στους βασικούς φορείς της εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις  Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το Δ.Τ. του Δήμου: «Συνδιοργανωτές είναι, ο Δήμος Τρικκαίων, το George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και η οργάνωση Smoke Free Greece». Δεν αντιλαμβανόμαστε πώς από ένα πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο απουσιάζει παντελώς η δημόσια εκπαίδευση.

Από την πρώτη στιγμή, οι υπηρεσίες μας συνεργάστηκαν με προθυμία με τους ανωτέρω φορείς και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους προέτρεψαν και συντόνισαν τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία μας.

Είναι αδιανόητο, οι Δ/νσεις  Εκπ/σης, που έχουν τον συντονισμό των δράσεων που θα παρουσιαστούν στο  9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, αλλά και την πλήρη ευθύνη της μετακίνησης των παιδιών εκτός του χώρου του σχολείου, να απουσιάζουν από τη λίστα των συνδιοργανωτών του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Δήμος.

Παρακαλούμε πολύ, το Γραφείο Τύπου του δήμου να προβεί άμεσα σε νέα έγγραφη ανακοίνωση, με την οποία θα αποκαθίσταται η εσφαλμένη διατύπωση του αρχικού δελτίου. Παρακαλούμε, επίσης, να γίνει ξεκάθαρη αναφορά στις  Δ/νσεις Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων ως συνδιοργανωτές του συνεδρίου. Στην αντίθετη περίπτωση, δε θα εγκρίνουμε τη συμμετοχή των μαθητών των σχολείων μας στο εν λόγω συνέδριο και θα αποσύρουμε την παρουσία μας από όλες τις δράσεις.  Οι βραβευθέντες μαθητές, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να παραστούν συνοδευόμενοι από τους κηδεμόνες τους.  Είμαστε αντίθετοι στην εμπλοκή μαθητών των σχολείων μας σε εκδηλώσεις που υλοποιούνται αποκλειστικά  κάτω από την ομπρέλα φορέων που εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα, χωρίς καμία αναφορά στον εθνικό εκπαιδευτικό φορέα.

Ευελπιστούμε  ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα ανταποκριθεί στην εύλογη διαμαρτυρία μας και θα ενεργήσει άμεσα για την έκδοση νέου Δελτίου Τύπου.

            ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ

 Δ/ΝΤΡΙΑ Δ/ΝΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ         Δ/ΝΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης