"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Διαμαρτύρονται οι μετακινούμενοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στα Τρίκαλα – Μετακινήσεις, που ξεπερνούν τα 200 χλμ καθημερινά – Μιλούν και για αδιαφανείς αποσπάσεις.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ανοικτή τους επιστολή, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του νομού Τρικάλων εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία για τις μετακινήσεις, που ξεπερνούν τα 200 χλμ καθημερινά. Μιλούν και για αδιαφανείς αποσπάσεις.

     Είναι  ευρύτατα γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα, ότι ο Ν.Τρικάλων χαρακτηρίζεται από μια προβληματικότητα στη διαχείριση του μεγάλου αριθμού των εκπαιδευτικών  Φυσικής Αγωγής, που εργάζονται  μακριά από τον τόπο διαμονής των οικογενειών τους.    

Είναι δε φανερό, ότι μια τέτοια πραγματικότητα πρέπει να προσεγγίζεται από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας  με ανθρωπισμό ,ισονομία αλλά και κανόνες ηθικής τάξης.

     Πρέπει να αναφερθεί, ότι φέτος αντί μιας προσπάθειας μείωσης αυτής  της προβληματικότητας , είδαμε για πρώτη φορά  να παραβιάζεται  κάθε κανόνας  ηθικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα,  την ώρα που  πληθώρα Τρικαλινών  εκπαιδευτικών Φ/Α   μετακινούνται  στα νησιά, εκπ/κοί με προβλήματα υγείας και με πάνω  από 20 έτη προϋπηρεσίας,  διανύουν παραπάνω από 200 χλμ καθημερινά με κίνδυνο της ζωής τους και ακόμη μητέρες  εκπ/κοί  να μοιράζονται τα παιδιά τους με τους συζύγους, την ίδια αυτή στιγμή το Υπουργείο αγγίζοντας τα όρια της προσβολής, προσλαμβάνει  αναπληρωτές  Φ/Α στον Ν.Τρικάλων.

Είναι δε πασιφανές,  ότι αυτή η εξέλιξη  προκαλεί πλήθος σκωπτικών σχολίων στον εκπαιδευτικό κόσμο, καθώς αυτό  φάνταζε  μέχρι τώρα σαν  αδιανόητο να συμβεί.

    Εκτός αυτού ,  κατά την  Β’ φάση των  αποσπάσεων είδαμε μετά από πολλά χρόνια να αναβιώνει ξανά η λογική των αποσπάσεων χωρίς μοριοδότηση και δικαιολόγηση/διαφάνεια .

Συγκεκριμένα κατά παράβαση των  κείμενων διατάξεων ,  των κανόνων  ισονομίας και της χρηστής διοίκησης, ανακοινώθηκαν  αποσπάσεις εκπαιδευτικών από  ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (από Νομό σε Νομό) χωρίς την αναγραφή  των μορίων , που αποτελούν  κομβικό  σημείο  αξιοκρατίας .

Είναι φανερό, ότι τέτοια απαξίωση δεν αρμόζει στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το επιχείρημα του  μικρού αριθμού των αποσπάσεων  δεν μειώνει με τίποτα  τον κίνδυνο της επιστροφής στην αδιαφάνεια  και στη συναλλαγή.

Αυτό σχετίζεται με την έλλειψη  εχέγγυου στη  μη επανάληψη  αυτής της   απαράδεκτης εξέλιξης .

Πρέπει να τονιστεί, ότι  πολλοί  εκπαιδευτικοί έχοντας συνδικαλιστική και διοικητική  πληροφόρηση ότι δεν υπάρχουν κενά  στα Τρίκαλα, σε συνδυασμό με  ότι βρίσκονται εκτός Νομού  είχε ως  αποτέλεσμα να χάσουν το δικαίωμα της υποβολής αίτησης απόσπασης ,γεγονός που διευκόλυνε την αδιαφάνεια της διαδικασίας.

  Εκτός των άλλων  πρέπει να τονιστεί, ότι    η πολιτική ηγεσία οφείλει να  φροντίσει να μην επαναληφθεί αυτή η παθογένεια που πρόσφατα αναδείχτηκε γιατί νομοτελειακά θα οδηγηθούμε σε ΄΄πλειστηριασμό΄΄ για  την  διεκδίκηση  μιας θέσης  κοντά στην οικογένεια μας. Επίσης οι  συνδικαλιστές/αιρετοί  του  Νομού  Τρικάλων θα πρέπει να είναι οι θεματοφύλακες  της διαφάνειας  και  προστασίας των εξαθλιωμένων  εκπαιδευτικών.

    Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί ότι οι μετακινούμενοι  εκπαιδευτικοί έχουν το ‘’μειονέκτημα΄΄  να είναι σύζυγοι εκπαιδευτικών και δημοσίων υπάλληλων ,οι οποίοι είναι οι μόνοι που  δεν έχουν το δικαίωμα για τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις ,δηλαδή για το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή.

Υ.Γ  Το θέμα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στον  κλάδο της Φυσικής Αγωγής αν υπάρξει η πολιτική βούληση θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε λίγες ώρες  και μάλιστα με μειωμένο   δημοσιονομικό   κόστος.

alfavita.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης