"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Δικαίωση Σκρέκα, για την τροπολογία του ΕΝΦΙΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατατέθηκε με τις απαραίτητες βελτιώσεις, στη Βουλή, η τροπολογία σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας δηλώνει ικανοποιημένος καθώς έγιναν αποδεκτές, στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι προτάσεις που ο ίδιος είχε καταθέσει σε κλειστή σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη, προ εικοσαημέρου.
Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων εκπτώσεις 20% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα, αλλά και μειώσεις, ακόμη και έως 90% στα εκτός σχεδίου οικόπεδα και χωράφια. Στην δεύτερη κατηγορία υπάγονται πολλά ακίνητα στον Νομό Τρικάλων, για τα οποία εξ αρχής είχε κάνει παρέμβαση ο κ. Κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος ο βουλευτής δηλώνει σχετικά ότι «η νέα ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι η έκπτωση 20% ισχύει για φέτος, ενώ ειδικά για το 2014 αλλάζει το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΕΝΦΙΑ που θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, από 30 Σεπτεμβρίου έως τέλος Φεβρουαρίου 2015. Οι αδικίες διορθώνονται και η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως και ακούει και παρεμβαίνει όταν πρέπει».

Ο κ. Κ. Σκρέκας καταλήγει λέγοντας ότι αυτή η τροπολογία και ανάλογες ρυθμίσεις «δεν λύνουν εξ ολοκλήρου και με μιας το πρόβλημα, αλλά αποτελούν το ξεκίνημα της προσπάθειας για φοροελαφρύνσεις, ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη και τους αγρότες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης