"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Δριτσέλη : Οι τραγικές ελλείψεις φαρμάκων είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι πολίτες, οι ηλικιωμένοι, οι οικογένειες με μικρά παιδιά βιώνουν το τελευταίο διάστημα μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, σε σχέση με τις τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα, σε αντιβιοτικά, σε αντιπυρετικά, σε αναλγητικά.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοια κατάρρευση της τροφοδοσίας της αγοράς με τα πλέον κοινά φάρμακα, με τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών, για την υγεία μικρών παιδιών, για την ομαλή εκτέλεση θεραπειών.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Υγείας, είχε το θράσος να επιρρίψει τις ευθύνες στους πολίτες που αναζητούν εναγωνίως φάρμακα, κατηγορώντας τους για “ροπή στην πολυφαρμακία” και στους ιατρούς στοχοποιώντας τους ως “υπερσυνταγογραφούντες”. 

Η αλήθεια είναι μία. Οι ελλείψεις φαρμάκων οφείλονται στην απουσία ελέγχων στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες και στις μεγάλες φαρμακαποθήκες, στην κατάρρευση της εγχώριας παραγωγής κοινών φαρμάκων και στην αδιαφορία του Υπουργείου υγείας να δημιουργήσει εθνικό απόθεμα, για δύσκολες συγκυρίες όπως αυτή που βιώνουμε.

Η κυβέρνηση αυτή σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζεται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο καλύτερα για όλους. 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΛΕΥΡΗΣ: «Aυτοί που ευνόησαν σκανδαλωδώς τα ακριβά φάρμακα είναι οι δύο Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που το 2018 άλλαξαν τον τρόπο τιμολόγησης. Ενώ τα φάρμακα στην Ελλάδα τιμολογούνταν με βάση την Ευρωπαϊκή Ένωση άρα τις φτηνές χώρες, πήγαν με βάση της ευρωζώνης και ήταν μια πολιτική προσωπική του κυρίου Ξανθού και του κυρίου Πολάκη να ευνοηθούν οι πολυεθνικές εταιρίες» και «το 2015 και αυτό είναι θέμα ελέγχου του ειδικού δικαστηρίου ξέχασαν να βγάλει δελτίο τιμών και το ελληνικό δημόσιο έχασε 100 εκατομμύρια».

  2. ”Ενώ τα φάρμακα(μέχρι το 2018) τιμολογούνταν με βάση την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα τις φθηνές χώρες, (μετά) πήγαν με βάση της …ευρωζώνης”.
    Τάδε έφη ο υπουργός Πλεύρης και το ΣΧΟΛΙΟ τον θαυμάζει, αναπαράγοντας τον.
    Υ.Γ. Γουί σέι ένι μαστρουμπέισιον, του πας δε χάουαρ… Πέστα Τσίπρα…

  3. Μα τι μπορούσατε να περιμένετε από το ορφανό του Παττακού…..
    Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκεται να διαλύσει το ΕΣΥ και μετά να πάρει το κοκαλάκι του και να εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Αλλά και σεις κυρ παντελήδες, νοικοκοιραίοι και λοιπά παπαγαλάκια αφήστε τι έκανε το 2015 ο Τσίπρας και ο Πολάκης, γιατί παρέδωσαν στο ταμείο τα 37 δισ ταμείο που ροκανίζουν οι επιτελικοί και τα παρατρεχάμενα λιγούρια σήμερα και δείτε τους Πάτσηδες, Μαραβέγιες, Χειμάρες που τρώνε από τρία συσσίτια και σεις από το καλάθι της ντροπής…..

    • Aντί να παπαγαλίζετε τα συνθήματα του Πολάκη για το μαξιλάρι των 37 δις, ας διαβάσετε τι είναι τα ποσά αυτα, που ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να πειράξει.
      “Από αυτά τα χρήματα μόνο τα 15,7 δις ευρώ αποτελούν το λεγόμενο “μαξιλάρι” ασφαλείας. Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία δεν επιτρέπεται να διαχειριστεί το κράτος και αποτελούν εγγύηση προς στις αγορές. Είναι χρήματα τα οποία -σύμφωνα με την διαπραγμάτευση χρέους του 2018 – είναι δεσμευμένα από τον ESM. Προκειμένου να εκταμιευθούν μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, χρειάζεται η έγκρισή του.
      Tο υπόλοιπο ποσό 21,3 δις ευρώ μπορεί να μην είναι δεσμευμένο από τους δανειστές. Όμως οτιδήποτε πέρα από το “μαξιλάρι” των 15,7 δις ευρώ, αποτελεί έσχατη ανάγκη.
      Πρώτον, μεγάλο μέρος των ταμειακών κεφαλαίων είναι αποθεματικά οργανισμών δημοσίου (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, Δήμοι κτλ.) των οποίων οι καταθέσεις βρίσκονται στις τράπεζες και η ενδεχόμενη απόσυρση τους θα προκαλέσει όχι μόνο προβλήματα ρευστότητας στους οργανισμούς αυτούς και στο ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα , αλλά θα είναι πλήγμα και για την καταθετική βάση των τραπεζών.
      Δεύτερον, το δημόσιο αποκτά πρόσβαση στα διαθέσιμα των 37 δις, μέσω εσωτερικού βραχυπρόθεσμου δανεισμού – repos με ΤΟΚΟ και υπάρχει όριο στο πόσα από αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν χωρίς να επηρεάσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες τους.”

      • Πολυπράγμων το ΣΧΟΛΙΟ. Αντιγράφει ολόκληρα κείμενα από την Wikipedia και μας τα σερβίρει, λες και είμεθα χάπατα.
        Υ.Γ. Του αφιερώνουμε και εμείς την στιχομυθία από τα αθλητικά του Luben: malakia, έβρι ντέι, malakia.

        • Ποιά wikipedia “σχολιαστή των πάντων”.
          Για εξήγησε μας λοιπόν παντογνώστη, τι είναι το μαξιλάρι που θέλει να ξοδέψει ο Πολάκης στη ΔΦΑ.

          • Δεν μας λες βρε παλικάρι, όλο αυτό το κατεβατό της οικονομικής πραγματικότητας που μας έγραψες, που το βρήκες; Είσαι μέσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Ήσουν παρών στις συμβάσεις με την τρόικα; Κατέχεις υψηλή θέση στην Τράπεζα της Ελλάδος; Είσαι οικονομικός …κύκλος; Από το ίντερνετ το παπαγαλίζεις. Ότι σε σερβίρουν. Σαν τα παππούδια που κατάφεραν και ”μπήκανε” στο διαδίκτυο και από τότε νομίζουν ότι γράφει εκεί είναι και αλήθεια. Κάτι σαν την Ακρόπολη παλιά που επέμενε για …τροχαία ατυχήματα.
            Υ.Γ. Θα με πεις, ότι μόλις ήρθε Τρικαλινός πολιτικός γόνος εκ Χάρβαρντ, μας έκανε διεθνή ανάλυση για τις ενέργειες του Ρώσου, αρχηγού της διεθνούς μαφίας( Βλαδίμηρος, εάν δεν απατώμαι). Τον πόλεμο δεν τον ”έπιασε” , δεν πειράζει θα μάθει.

            • Και μετά απορούμε που κάποιοι ελπίζουν ακόμη στη ΔΦΑ, αφού την ξαναψήφισαν, μετά από δημοψήφισμα : “Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού). Το δεύτερο κείμενο τιτλοφορείται «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)”…

  4. Εγώ, ο Τσίπρας και ο Πολάκης ΔΕΝ γνωρίζουμε Αγγλικά.
    Jim Riflevinegar. Corresponding member.
    Υ.Γ. Τα έγγραφα με τον βαρύγδουπο τίτλο, τα αγόρασες από το περίπτερο; Μήπως σου τα ”πάσαρε” το διαδίκτυο και ως γνωρίζων την Αγγλική το ”έχαψες”;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης