"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα νέα διόδια του Ε-65 . Οι διαδηλωτές άνοιξαν συμβολικά τις μπάρες,  επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών για περίπου ένα δίωρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια δυναμική διαμαρτυρία διοργάνωσε σήμερα Σάββατο η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ στα διόδια του τμήματος του  νέου αυτοκινητόδρομου Ε-65. Σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές άνοιξαν τις μπάρες των μετωπικών διοδίων Τρικάλων(στο ύψος του Λόγγου) και επέτρεψαν την ελεύθερη διέλευση οχημάτων και οδηγιών για περίπου ένα δίωρο. Ταυτόχρονα μοίραζαν ανακοίνωση στους διερχόμενους η οποία ανταπέδιδαν με κορναρίσματα και επευφημίες. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονιζόταν: 

« Μετά τις κυβερνητικές φιέστες , μόλις πριν τρεις βδομάδες, για τα εγκαίνια τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65 ήρθε και η «λυπητερή» για τους κατοίκους των Τρικάλων και μάλιστα για έναν τυφλό αυτοκινητόδρομο δρόμο, αφού δεν βγαίνει ούτε στην ΠΑΘΕ, ούτε στην ΕΓΝΑΤΙΑ!   Από τα μεσάνυχτα της 17ης Γενάρη 2018, οι Τρικαλινοί θα πληρώνουν νέα γερά χαράτσια σε 2 μετωπικούς σταθμούς διοδίων (Τρίκαλα  &Σοφάδες) , ώστε να φτάσουν στην Ξυνιάδα.  Για μια «τυφλή» διαδρομή 80 χιλιομέτρων καλούμαστε να πληρώσουμε στα διόδια 5€ !  , ενώ με την ολοκλήρωση του δρόμου ως τη Λαμία το κοντέρ θα ανέβει στα 11 €!

Η έξοδος από την οδική «απομόνωση» των Τρικάλων , με την κατασκευή μέρους του Ε65 , όπως μας έλεγαν επί χρόνια, κυβερνήσεις, Περιφέρεια και Δήμοι, αλλά και το μερίδιο της περιοχής μας  από τη   “δίκαιη ανάπτυξη” που διαφημίζει  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ,θα κοστίζει ακριβά.

Τη στιγμή που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι έχουν χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων μέσω της φορολογίας ,των τελών κυκλοφορίας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα(πχ από το 1,50 €, κατά μέσο όρο, το λίτρο η βενζίνη, το 1 € περίπου είναι κρατική φορολογία)  , τους υπέρογκους φόρους για αγορά αυτοκινήτου , τα ασφάλιστρα κ.α.  ξανακαλούνται να πληρώσουν κι άλλα χαράτσια με νέα διόδια.

Φτάνει πιά! Πληρώσαμε και πληρώνουμε πανάκριβα για το οδικό δίκτυο!

Η αλήθεια είναι ότι τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι.  Από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν ψηφίσει την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους και η σημερινή  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το τηρούν με ευλάβεια!!  

Είναι ψέμα ότι οι μεγαλοεργολάβοι  πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν με ένα 10% περίπου, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες, επιβάλλοντας δυσβάσταχτα χαράτσια στα διόδια. Μάλιστα όλες οι κυβερνήσεις έχουν υπογράψει ρήτρες με τους εργολάβους  ότι σε περίπτωση που τα έσοδά τους από τα διόδια πέσουν κάτω από ένα όριο (πχ εξαιτίας της μείωσης διέλευσης οχημάτων), τότε το κράτος θα τους καλύπτει τη «χασούρα» από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Ένα ακόμα κοινωνικό αγαθό, αυτό της ελεύθερης, της ασφαλούς και της δωρεάν μετακίνησης το οποίο έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα, όπως δεκάδες άλλα κοινωνικά αγαθά

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, την ανεργία και τις αντιλαϊκές πολιτικές, να χρυσοπληρώνει συνεχώς και για τους δρόμους!

Ο λαός μας όμως έχει δικαίωμα να κινείται δωρεάν σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους κάτω από έναν ενιαίο φορέα διαχείρισής τους.

Δεν αντέχουμε άλλο!

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό του νομού μας, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο αυτό χαράτσωμα που επιχειρείται με την κατασκευή των νέων σταθμών διοδίων στην Περιοχή μας.

Τους Καλούμε μέσα από τα σωματεία τους , συλλόγους του μαζικού-λαϊκού κινήματος  να διεκδικήσουμε:

  • Την κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων.
  • Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
  • Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν Ενιαίο εθνικό αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα,  χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.
  • Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.
  • Να μειωθούν δραστικά οι τιμές στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα.

Να  σταματήσει κάθε δίωξη και να ακυρωθεί  κάθε καταδίκη όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.

 

Την κρίση να πληρώσει το μεγάλο Κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

Να φορολογηθεί τώρα με 45%!

 

Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

 

Όχι στα νέα διόδια και στα χαράτσια στην Ε65»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης