"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Δυστυχώς ήταν πάντα εδώ !

lafarm

Σχετικά άρθρα

gefyra diava a

Σοκ προκαλεί η γέφυρα που κατέρρευσε στην Καλαμπάκα. Με αφορμή αυτό το θλιβερό γεγονός που συνέβη, αποδεικνύεται περίτρανα ο τρόπος που οικοδομήθηκε, χτίστηκε, οργανώθηκε, δομήθηκε, θεσμοθετήθηκε και κυβερνήθηκε, αυτή η χώρα και αυτός ο τόπος.
Μια χώρα, που από την δημιουργία της βασίστηκε στη ξένη εξάρτηση, λειτουργώντας ουσιαστικά ως δορυφόρος τους, και δομήθηκε οικονομικά, στηριζόμενη ουσιαστικά στον δανεισμό. Δημιουργήθηκε έτσι μια αστική τάξη, η οποία ουσιαστικά ήταν αποτέλεσμα ανορθόδοξης παραγωγικής, οικονομικής και πολιτικής λειτουργίας, και η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτέλεσε μια παρασιτική ‘’ελίτ’’, χωρίς πατριωτική συνείδηση, αλλά βρισκόμενη σε σχέση εξάρτησης με τα ξένα μεγάλα αφεντικά, και η οποία μνημόνευε την ελεύθερη οικονομία και το ‘’επιχειρείν’’, αλλά αναπτύχθηκε βασιζόμενη στον κρατισμό και κυρίως στην εκμετάλλευσή του.


Αυτή η νεοϊδρυθείσα αστική τάξη, δημιούργησε το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, το οποίο ήταν δικό της προϊόν, και με αυτό τον τρόπο έλεγξε την κατάσταση και την τύχη της χώρας, για την εξυπηρέτηση φυσικά μόνο των δικών της συμφερόντων, εμποδίζοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε ή οποιεσδήποτε υγιείς δυνάμεις να πάρουν τις τύχες της χώρας, και να οικοδομήσουν πραγματική οικονομία και δημοκρατία.


Προϊόν επίσης της ‘’ παρασιτικής αστικής τάξης’’ και του ντόπιου ‘’πολιτικού προσωπικού’’, ήταν η πολιτιστική και ηθική υποβάθμιση του μεγαλύτερου ποσοστού του λαού, που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες εκμαυλίστηκε τόσο πολύ, που ανήγαγε την ανηθικότητα ως αρετή.

Δυστυχώς η κατάσταση της χώρας σε όλους τους τομείς είναι πολύ άσχημη, και από τη στιγμή που τα προβλήματα βγήκαν έξω από το χαλί, είναι πλέον και δύσκολα διαχειρίσιμη. Αυτή την ζοφερή και άθλια κατάσταση, την πληρώνει δυστυχώς πάρα πολύ άσχημα, το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού, με την ‘’αστική τάξη’’ να επιδίδεται σε αγώνα διατήρησης των κεκτημένων της, με οποιοδήποτε τρόπο!

Θανάσης Μπουλογεώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης