"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Δωρεάν εξετάσεις για άπορους – ανασφάλιστους Λαρισαίους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και ειδικότερα μαστογραφία, μέτρηση οστικής μάζας, έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, βιοχημικές εξετάσεις για απόρους και ανασφάλιστους του Δήμου Λαρισαίων, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και θα διαρκέσει και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και θα διαρκέσει και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο, συνεργάζονται η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, ο δήμος Λαρισαίων και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Ο σχεδιασμός της ανωτέρω δράσης περιλαμβάνει την στάθμευση των δύο κινητών μονάδων σε περιοχές που σταδιακά θα καλύψουν όλους τους κατοίκους των συνοικιών της πόλης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, τόνισε ότι «πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία των φορέων της πόλης για τη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας κυρίως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας». Συμπλήρωσε δε πως «η συνεργασία των φορέων και η στόχευση σε συγκριμένη κατεύθυνση αποτελεί το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της προσπάθειας και της συνεργασίας των φορέων και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό έργο που επιτελεί η λειτουργία των κινητών μονάδων της ΥΠΕ.

Επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, επεσήμανε ότι σε μια περίοδο που έχει καταρρεύσει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές, τονίζοντας από την πλευρά του τη θερμή στήριξη του ιατρικού Συλλόγου στην προσπάθεια.

Επίσης, στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν η κ. Μαρία Μαυροειδή, στέλεχος της 5ης ΥΠΕ αρμόδια για τις κινητές μονάδες και ο κ. Θ. Κυρόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος:

Τρόπος παροχής των εξετάσεων στους ενδιαφερόμενους: Κατόπιν Ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6982863327 τις εργάσιμες ημέρες εκτός Σαββάτου, Κυριακής, και Επισήμων Αργιών.
Ώρες λειτουργίας Κινητών Μονάδων: 09.00 έως και 13.00, τις εργάσιμες ημέρες εκτός Σαββάτου, Κυριακής, και Επισήμων Αργιών.
Σημεία στάθμευσης και ημερομηνίες παραμονής:

Κεντρική Πλατεία Λάρισας, συνοικίες Αγ. Αχίλλειος, Αγ Νικόλαος, Αμπελόκηποι (Ταμπάκικα), Παπασταύρου, Άγιος Αθανάσιος, Ιπποκράτης (Πέρα Μαχαλάς): Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

Σκεπαστή αγορά Νεάπολης επί της οδού Παπανδρέου, συνοικίες, Φιλιππούπολη, Λιβαδάκι, Άγιος Θωμάς. Νεάπολη. Ηπειρώτικα, Νεράιδα: Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

Πλατεία ΑΤΑ Ηρώων Πολυτεχνείου & Αγιάς, συνοικίες, Άγιοι Σαράντα, Άγιος Κωνσταντίνος, Σταθμός, Νέα Σμύρνη: Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

Πλατεία Βέμπο, οδός Φαρσάλων 89 έναντι, συνοικίες, Χαραυγή, Πυροβολικά, Αβέρωφ, Νέα Πολιτεία, Ανθούπολη: Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.

Κάρλας & Λαζαρίδη, έμπροσθεν Ε’ ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων, συνοικίες, Άγιος Γεώργιος, Λαχανόκηποι, Τούμπα: Δευτέρα 4 Απριλίου έως και Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Παρεχόμενες εξετάσεις:

Μαστογραφία: Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών οι οποίες είτε δεν έχουν υποβληθεί ποτέ στην εξέταση, είτε η προηγούμενη έχει γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα. Η εξέταση δεν θα πραγματοποιείται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Μέτρηση οστικής μάζας: Αφορά κυρίως γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και άνδρες άνω των 60 ετών.

Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας: Σπειρομέτρηση σε καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών.

Βιοχημικές εξετάσεις: Προϋπόθεση οι προηγούμενες να έχουν γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης