"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Δύο ευρωπαϊκά βραβεία διεκδικεί το Μουσείο Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών είναι υποψήφιο για 2 βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων: το Luigi Micheletti και το DASA.
To Luigi Micheletti αφορά καινοτόμα Μουσεία του κόσμου, στον τομέα της Σύγχρονης Ιστορίας, της Βιομηχανίας και της Επιστήμης και βραβεύει το Μουσείο εκείνο το όποιο,  όχι μόνο, παρουσιάζει καινοτομίες, αλλά, τις εισάγει στον τρόπο λειτουργίας του και τις προωθεί στην προβολή των εκθεμάτων του και γενικότερα στη δομή του.
Το βραβείο DASA έχει να κάνει με την ποιότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών, που προσφέρονται από ένα Μουσείο και πως μπορούν να συνδιαστούν με τις εκθέσεις του Μουσείου, ώστε να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη μαθησιακή διαδικασία στον επισκέπτη.
Ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας, δήλωσε για αυτήν την  τόσο σημαντική υποψηφιότητα του Μουσείου: “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Μουσείο, κατάφερε να είναι υποψήφιο για 2 τόσο σημαντικά βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων, που προωθούν τόσο την καινοτομία, όσο και την ποιότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών. Αυτοί οι 2 τομείς αποτελούν προτεραιότητα και κύριο μέλημα του Μουσείου μας, το οποίο, σε μόνιμη βάση, αγωνίζεται να αποφύγει την στατικότητα και να προσφέρει πρωτότυπες και ιδιαίτερες εμπειρίες στους επισκέπτες του. Εύχομαι ότι αυτό θα αναγνωριστεί από την επιτροπή των βραβείων και το Μουσείο μας να λάβει τη διάκριση, που του αξίζει”
Η ανακοίνωση των νικητών των βραβείων θα γίνει το Μάρτιο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης