"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

«δéντρο»: Μία πρωτότυπη καινοτόμα κατασκευή με… ρίζες Τρικαλινές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια πρωτότυπη καινοτόμα κατασκευή, ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα, είναι στη διάθεση του Τρικαλινού κοινού –και όχι μόνο- από σήμερα.

Πρόκειται για το «δéντρο», του οποίου η σχεδίαση και η κατασκευή ανήκει στην Τρικαλινή εταιρεία «Ρότορας», που χρησιμοποίησε Ελληνικά και κυρίως ντόπια χέρια για την υλοποίησή του.

dentro-rotoras-10

Με «όπλο» του την ενεργειακή αυτονομία, την οποία του παρέχει η ηλιακή ενέργεια που λαμβάνεται από φωτοβολταϊκά πλαίσια, το «δéντρο» είναι ένα gadget μεγάλων διαστάσεων, που σίγουρα θα αποδειχθεί χρήσιμο στο κοινό.

Είναι ένα wifi spot, που στον «κορμό» του διαθέτει tablet με λειτουργικό που προσφέρει διάφορες πληροφορίες και δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να εμπλουτιστούν και να εξελιχθούν κατά περίσταση.

dentro-rotoras-11
Στο κάθισμα που βρίσκεται κάτω από το «δéντρο» υπάρχουν θύρες USB, από τις οποίες μπορούν να φορτιστούν tablet, smartphone και laptop.
Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο είναι η πρίζα που υπάρχει και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να φορτίσουν τα αμαξίδιά τους.

Τη νύχτα φωτίζεται με led, ενώ η ενεργειακή αυτονομία του φθάνει τα τρία 24ωρα.

Πρόκειται για μια κατασκευή χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με πανευρωπαϊκή πιστοποίηση, που προορίζεται για ανοικτούς χώρους (όπως πλατείες και αθλητικές εγκαταστάσεις), εμπορικά κέντρα και γενικά για οικιστικό περιβάλλον.

dentro-rotoras-7

Στη μελέτη κατασκευής του έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι ασφαλείας και στατικότητας από όλες τις πλευρές.

Για μία εβδομάδα το «δéντρο» θα βρίσκεται στα Τρίκαλα στο προαύλιο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Ανάντι», η διεύθυνση του οποίου χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκε με μεγάλη χαρά να το φιλοξενήσει στην απαρχή του ταξιδιού του στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

tameteora.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης