"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Είναι βδομάδες που λείπουν oι μαθητές της τρίτης τάξης

lafarm

Σχετικά άρθρα

MATHITES  1

Και σήμερα όπως και χθες οι μαθητές της τρίτης τάξης, και όχι μόνο, έλλειπαν απ’ το σχολείο.
Είναι βδομάδες τώρα που λείπουν. Άλλοι διαβάζουν στο σπίτι. Άλλοι είναι στο φροντιστήριο, άλλοι απλά πίνουν καφέ στην καφετέρια.
Η αποφοίτησή τους όπως και η προαγωγή είναι εξασφαλισμένα, έρθουν δεν έρθουν στο σχολείο. Φροντίσαμε γι αυτό ιδιαίτερα εμείς οι προοδευτικοί και αριστεροί που ζητούσαμε πάντα να μην υπάρχουν φραγμοί στη μόρφωση και τελικά καταλήξαμε να πετύχουμε να μην υπάρχουν φραγμοί στην αμορφωσιά.
Κι έτσι κλείνουμε τα μάτια και κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Μάλιστα θα τους βαθμολογήσουμε όλους εν τη απουσία τους και με καλό βαθμό.
Το σχολείο απαξιώθηκε πλήρως και ο κάθε κλάδος καθηγητών απλά ζητάει να εξετάζονται πανελλαδικά όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές στο μάθημά του.
Η εξέταση στο σχολείο δεν αξίζει ούτε δεκάρα αφού δεν τροφοδοτεί φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα με τα αντίστοιχα κέρδη.
Αύριο το μεσημέρι, οι καθηγητές πληροφορικής θα πάνε λέει στη Βουλή να φωνάξουν να δίνουν περισσότεροι μαθητές το μάθημά τους στις πανελλήνιες και όχι στο σχολείο.
Θα πρότεινα να πάνε επίσης αύριο στη Βουλή με το ίδιο αίτημα και όλες οι άλλες επιστημονικές καθηγητικές ενώσεις, μπας και καταφέρουμε να ξεβρακωθούμε επιτέλους όλοι μαζί.
Γιώργος Κρανιάς
εκπαιδευτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης