"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Είναι η Καλαμπάκα, Καμπούλ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες με απέχθεια, διάφορους φαιδρούς τύπους – παπαδαριό, ακροδεξιούς συλλόγους, τοπικούς δημοτικούς ‘’άρχοντες’’ που τρέμουν για την εκλογική τους πελατεία, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το πέρασμα της γιγαντόκουκλας, της “μουσουλμάνας» (sic) Αμάλ από την Καλαμπάκα.

Κινδυνεύει ο πούρος χριστιανισμός τους, παλιότερα από τους αντίχριστους αναρριχητές, τώρα από τα επικίνδυνα προσφυγόπουλα…Για ένα χάπενινγκ, για μία κούκλα!!!

Και θα ήταν πραγματικά αστείο, αν δεν δήλωνε σιχαμερή μισανθρωπία και πρωτόγονο ρατσισμό. Ξέραμε ότι τα μοναστήρια των Μετεώρων κάνουν κουμάντο στην Καλαμπάκα.

Ξέραμε ότι οι καλόγεροι εκεί νοιάζονται μόνο για τα φράγκα.

Ξέραμε ότι το παπαδαριό έχει τεράστια περιουσία γης και ακόρεστη όρεξη να την επεκτείνει.

Ξέραμε ότι οι ρασοφόροι βρίσκονται σε ευθεία σύνδεση με εθνικιστική και ακροδεξιά ομάδα της περιοχής.

Δεν ξέραμε όμως ότι ‘’προοδευτικοί’’ δημαρχαίοι, που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, τρέμουν μπροστά στα ράσα και ξεφτιλίζονται για την υποστήριξή τους.

Εμείς λοιπόν, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος «Rossonero» δεν καλοδεχόμαστε μόνο την Αμάλ, την κούκλα έμβλημα των προσφυγόπουλων, αλλά και όσους πρόσφυγες – γυναίκες, άντρες και παιδιά έρθουν στα μέρη μας.

Όπως κάναμε με τους πρόσφυγες στο Μουργκάνι, στη Μπάρα, στο καμπ του Ατλάντικ, στο Κουτσόχερο, στα σπίτια της πόλης μας.

Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, με τις γιορτές συνεύρεσης, τις συλλογικές κουζίνες, τα μαθήματα ξένων γλωσσών και ελληνικών, τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τη διαμεσολάβηση στις υπηρεσίες, με τις σχέσεις και τις φιλίες μας.

Και κυρίως με το μεγάλο αυτοδιαχειριζόμενο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που έγινε θεσμός στα Τρίκαλα και συμμετέχουμε στη διοργάνωσή του μαζί με άλλους άξιους συντρόφους και συντρόφισσες και που – δυστυχώς με τις συνθήκες των τελευταίων δύο χρόνων, έλειψε από την πόλη μας.

Και μην πιπιλάτε μισάνθρωπα ανθρωπάκια – ρασοφόρα και μη, τις γνωστές εξυπνακίστικες καραμέλες σας: ‘’Για τους πρόσφυγες κάνετε αλληλεγγύη, για τους Έλληνες τίποτα…’’ ‘’Αφού τους θέλετε, να τους πάρετε σπίτι σας…’’

Στους κατεστραμμένους πυρόπληκτους της Εύβοιας, σύντροφοί μας καθαρίζουν σπίτια και αυλές απ’ τα αποκαϊδια, τα παιδιά μας ξεφορτώνουν φορτηγά και μοιράζουν όσα μαζέψανε, δικοί μας άνθρωποι φροντίζουν μόνους ηλικιωμένους.

Σας θυμίζει ίσως, κάτι απ’ το χριστιανισμό σας; Τους πρόσφυγες τους θέλουμε σαν ίσους στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας, στα σπίτια μας. Ξέρετε αυτός ο πλανήτης δεν χωράει μόνο τους πλούσιους και ισχυρούς, αλλά και τους κυνηγημένους, τους ανέστιους και τους απελπισμένους. Σας θυμίζει μήπως αυτό, κάτι απ’ το χριστιανισμό σας;

Αλλά και σεις, ας πάρετε στα σπίτια σας τα πνευματικά σας αδέρφια, τους μαχαιροβγάλτες ναζιστές. Ακούστε, λοιπόν: Θα μας βρείτε απέναντί σας, μαζί με όλους τους ανθρώπους που απεχθάνονται το ρατσισμό.

Θα είμαστε μαχητικά απέναντι σε όσα μεθοδεύονται. Γιατί η χοντροκομμένη υποκρισία, η άλλη όψη της ακραίας μισανθρωπίας σας, μας εξοργίζει εξίσου. Οι άμοιρες γυναίκες της Καμπούλ, τι βασανιστήρια τις περιμένουν’’, αλλά δεν θα περάσει ούτε μύγα στα ιερά εδάφη μας.

Φιλάνθρωπες δηλώσεις, αλλά ενίσχυση του φράχτη του Έβρου και πόζες κυριών και πολεμόχαρες μαγκιές ανεγκέφαλων παλληκαράδων που κατατροπώνουν αμάχους και παιδιά.

Αντιρατσιστικές και καλά καμπάνιες, αλλά και επαναπροωθήσεις στην ασφαλή Τουρκία. Καλοδεχούμενο το σύμβολο της προσφυγιάς, η Αμάλ στα μέρη μας

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα Τρίκαλα

Όπλο μας, η αλληλεγγύη

Rossonero

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης