"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Είναι φασίστας και το φωνάζει – Σαλβίνι: «Όχι» σε εθνική γιορτή απελευθέρωσης από τον φασισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ιταλία γιορτάζει την εβδομηκοστή τέταρτη επέτειο της απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμό, αλλά ο Ματτέο Σαλβίνι δεν θέλησε να δώσει το παρών, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η DW.

Στην πορεία της Ρώμης πήραν μέρος σημαντικά στελέχη των Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο. Στο Μιλάνο η συμμετοχή ξεπέρασε τις πενήντα χιλιάδες ανθρώπους με την παρουσία και της ηγεσίας της κεντροαριστεράς. Δεν λείπουν, όμως, τα πολιτικά προβλήματα. Ο Ματτέο Σαλβίνι -όπως είχαν προβλέψει πολλοί- δεν θέλησε να δώσει το παρών. O γραμματέας της Λέγκα προτίμησε να πάει στην Σικελία, σε πρωτοβουλία κατά της μαφίας και δηλώνει ότι «κατά την άποψή μου, αυτή είναι η πραγματική απελευθέρωση», σημειώνει το ρεπορτάζ της DW.

«Φυσικά, δεν είναι τυχαίο. Ο υπουργός εσωτερικών, με την κίνηση του αυτή, ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει την αξία του αγώνα κατά του φασισμού. Πιστεύει, δηλαδή, ότι η σημερινή γιορτή, διχάζει τους Ιταλούς, αντί να τους ενώνει, όπως υπογραμμίζει και μερίδα του τύπου που πρόσκειται στο κόμμα του» γράφει ακόμα το ρεπορτάζ.

Νέα ένταση στην κυβέρνηση

Ο Ματέο Σαλβίνι προτίμησε να βρεθεί στη Σικελία. Πρόκειται για μια ακόμη αιτία έντασης μέσα στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σημειώνει η DW. Πριν από όλα αυτά, ο Ματτέο Σαλβίνι αρνήθηκε να εγκρίνει μέτρο που θα ρύθμιζε τα τεράστια χρέη της Ρώμης, παρά το ότι η δήμαρχος, Βιρτζίνια Ράτζι ανήκει στους συμμάχους του, των Πέντε Αστέρων.

Παράλληλα, συνεχίζει να τους κατηγορεί ότι το μέτρο για τo «κοινωνικό εισόδημα» για τους άνεργους δεν θα φέρει τα θεαματικά αποτελέσματα που πολλοί ανέμεναν. Και την ίδια στιγμή, ο Σαλβίνι θεωρεί ότι ο υφυπουργός μεταφορών της Λέγκα, Αρμάντο Σίρι δεν πρέπει να παραιτηθεί έστω και αν έχει λάβει δικαστική κλήση για διαφθορά. Αδιαφορώντας για το ότι ο Ντι Μάιο ζητά με έμφαση το ακριβώς αντίθετο.

Και το ρεπορτάζ της DW καταλήγει: «Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν και η πολιτική σύγκρουση έχει φτάσει στα άκρα, με την Λέγκα να προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι έχει τον τελευταίο λόγο επί όλων των πιο σημαντικών αποφάσεων.

Στην πρόθεση ψήφου άλλωστε πλέον αγγίζει το 37% ενώ τα Πέντε Αστέρια, στην φάση αυτή δεν ξεπερνούν το 22%. Είναι σαφές ότι μετά τις Ευρωεκλογές τα πάντα είναι πιθανά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης