"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή ενός κοριτσιού *Ήταν μόλις 14 ετών και το εξέδιδαν σε χωριά της Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο Πενταμελές Εφετείο εκδικαζόταν η ανατριχιαστική περίπτωση ενός παιδιού που μπλέχθηκε στα δίχτυα ενός κυκλώματος εκμετάλλευσης και δεν μπορούσε να ξεφύγει λόγω φόβου που προερχόταν από συνεχόμενες και έντονες απειλές αλλά και βιαιοπραγίες.

Το ίδιο το κορίτσι βρήκε το θάρρος να καταθέσει στο εν λόγω δικαστήριο και μεταξύ άλλων τόνισε ότι της «κατέστρεψαν τη ζωή». Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έπεσε στο κύκλωμα και μετά ότι την απειλούσαν γιγαντώνοντας έτσι το αίσθημα του φόβου που την είχε κυριεύσει. Μάλιστα ανέφερε και περιπτώσεις που τη «χαράκωναν με μαχαίρι» για να μην μιλήσει.

Σε μια περίπτωση από τις πολλές όπως κατηγορούνταν οι δράστες, ένας εξ αυτών «μεριμνούσε να φέρνει σε επαφή το παιδί με 4 ως 6 άνδρες ημερησίως και συνολικά 60 άνδρες από δύο και τρεις φορές τον καθέναν από αυτούς» για πενήντα ευρώ τον καθέναν. Μάλιστα σύμφωνα με το δικαστήριο έδιναν και στο κορίτσι 15 ευρώ ανά δύο ημέρες.

Για την ίδια κοπέλα εκκρεμεί και ένα ακόμα δικαστήριο (μικτό ορκωτό), καθώς είχε πέσει θύμα κι άλλου κυκλώματος εκμετάλλευσης και κακοποίησης (αυτό προηγήθηκε μάλιστα χρονικά). Μεταξύ των 18(!) κατηγορουμένων είναι και ένα συγγενικό της πρόσωπο.

Πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν και κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι ήταν μεταξύ άλλων η ασέλγεια, είτε κατ’ εξακολούθηση έναντι αμοιβής, είτε σε απόπειρα. Η εξώθηση ανήλικου στην πορνεία με προσφορά χρημάτων προκειμένου να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλου, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου και αποπλάνηση.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 5, 6, 7 χρόνια για τρεις άνδρες, δύο εκ των οποίων αλλοδαποί και συνεχίστηκαν με 16 χρόνια για ένα ζευγάρι, 19 χρόνια σε έναν επίσης αλλοδαπό και έφτασαν μέχρι τα 27 χρόνια (εκτιτέα τα 25) για έναν ακόμα άνδρα. Το δικαστήριο απεφάνθη την απέλαση όλων των αλλοδαπών μετά την ολοκλήρωση της ποινής, πλην του ενός που έχει πολιτικό άσυλο.

EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης