"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Εβδομάδα μπλόκων από τους Θεσσαλούς αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

agrotes_apergia

 

Με την απόφαση που αναμένεται να ληφθεί, στις 7 σήμερα το απόγευμα στον Παλαμά Καρδίτσας, θα συμπληρωθεί το παζλ των μπλόκων που θα στήσουν οι Θεσσαλοί αγρότες, διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε ασφαλιστικό, φορολογικό, νέα ΚΑΠ, κλπ.

Όπως είναι γνωστό, Λαρισαίοι αγρότες μετά και την προχθεσινή, οργανωτικού χαρακτήρα, σύσκεψη της Συντονιστικής τους Επιτροπής στον Πλακύκαμπο οριστικοποίησαν την απόφαση να μεταβούν την ερχόμενη Τετάρτη στα Τέμπη για να στήσουν μπλόκο. Η απόφαση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα που αποφασίσθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη που Παλαμά τώρα, που θα γίνει απόψε, με τη συμμετοχή Θεσσαλικών Ομοσπονδιών αγροτών – μελών παράλληλα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, θα αποφασισθεί και η ημερομηνία εξόδου στην εθνική οδό. Αγρότες των Ομοσπονδιών έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ στις πλατείες ενώ το ξεχωριστό μπλόκο θα στηθεί στην ΠΑΘΕ, στο ύψος στης Νίκαιας.

Ενόψει της σημερινής σύσκεψης, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, με ανακοίνωσή της, «χαιρετίζει τους αγρότες που έχουν ήδη βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και καλεί και άλλους να ενισχύσουν τα τρακτέρ και να βγουν και σε νέα χωριά.

Είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο να αντισταθεί και να ξεσηκωθεί με τα αιτήματα επιβίωσης που διεκδικεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Παλεύουμε να μην περάσει η άγρια φορολόγηση, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που μαζί με τη μείωση των ενισχύσεων από την ΚΑΠ και τα άλλα μέτρα θα οδηγήσουν στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες.

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις συσκέψεις για την καλύτερη προετοιμασία καθόδου των τρακτέρ στο μπλόκο Νίκαιας. Σήμερα Δευτέρα στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΟΕΒ θα γίνει σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Φαρσάλων. Αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠΟΠ

Τα τρακτέρ έξω στον Τύρναβο

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ενωτικά και μαζικά οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου κατέρχονται σε κινητοποιήσεις από σήμερα Δευτέρα.

Η απόφαση πάρθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με πρωτοβουλία των συνεταιρισμών και των συλλόγων.

Συγκεκριμένα, μετά από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε δυναμική κινητοποίηση με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ, σήμερα Δευτέρα στις 10 το πρωί. Εκεί οι αγρότες θα εκλέξουν Συντονιστική Επιτροπή ενώ στη συνέχεια θα αποφασιστεί η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτροφικών φορέων προς το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση συνοψίζονται στα εξής:

– Άμεση αποζημίωση των προϊόντων που επλήγησαν από το εμπορικό εμπάργκο της Ε.Ε. στη Ρωσία

– Να μην επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις που δόθηκαν το 2009.

– Να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί και να διευθετηθεί το πρόβλημα των παλαιών αμπελώνων.

– Να αποδίδεται ή να συμψηφίζεται με άλλες υποχρεώσεις άμεσα ο ΦΠΑ από το κράτος στους αγρότες οι οποίοι είναι πιστωτικοί.

– Να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των διήμερων στην απόσταξη στέμφυλων.

– Καμία αύξηση στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ.

– Αφορολόγητο για τους αγρότες στα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης και και προοδευτική φορολόγηση για τα υψηλότερα αγροτικά εισοδήματα.

– Να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ για τα αγροτικά προϊόντα.

– Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις φυσικές καταστροφές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

– Να εξοφληθούν άμεσα οι αγρότες από ενισχύσεις, προγράμματα παρελθόντων ετών.

– Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της Ε.Ε., άμεση σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

– Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις, τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης