"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Δήμος Καλαμπάκας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων ανακοινώνουν ότι την Παρασκευή, 2 Ιουνίου, στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Λίλα Μπαντέκα, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μπουλούμπαση, τους Διευθυντές-ριες των δημοτικών σχολείων, τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων της πόλης της Καλαμπάκας και τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων τον κ. Καραμίντζιο με θέμα τις νέες εγγραφές των μαθητών στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της πόλης.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 οι εγγραφές των μαθητών στα δημοτικά σχολεία θα γίνουν με βάση την υπάρχουσα χωροταξική κατανομή. Επισημάνθηκε η αυστηρή τήρηση των ορίων του κάθε σχολείου και ότι κανένα σχολείο δεν θα εγγράψει μαθητή όμορων δημοτικών διαμερισμάτων στα οποία λειτουργεί δημοτικό σχολείο.
Σχετικά με τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία και λόγω της μεταστέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου στο διδακτήριο όπου σήμερα στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο 5ο Δημοτικό Σχολείο θα μεταστεγαστεί στο νέο διδακτήριο που οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν σύντομα, αποφασίστηκαν τα εξής:
-Οι εγγραφές των νηπίων και προνηπίων για το σχολικό έτος 2016-1017 να γίνουν πιλοτικά με βάση τα αντίστοιχα όρια των δημοτικών σχολείων.
-Μετά τη λήξη των εγγραφών να γίνουν όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες προς όφελος των παιδιών.
-Να γίνει η τελική οριοθέτηση (μετατόπιση ή επαναπροσδιορισμός) των σχολικών περιφερειών την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018).
-Να μην εγγραφούν σε νηπιαγωγεία της πόλης νήπια ή προνήπια όμορων δημοτικών διαμερισμάτων στα οποία λειτουργεί νηπιαγωγείο.
Ειδικές περιπτώσεις σε σχέση με όλα τα παραπάνω θα εξετάζονται αρμοδίως με επαρκή νομική ή παιδαγωγική αιτιολόγηση.
Πληροφορίες για τα ακριβή όρια των σχολείων και την χαρτογραφική τους αποτύπωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων καθώς και στα σχολεία της Καλαμπάκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης