"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.9 C
Trikala

Εγκαινιάστηκε το νέο αθλητικό κέντρο στη Ράξα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Γιώργος Φαγκρίδας και η Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα πλέον ενεγράφησαν με χρυσά γράμματα στη χορεία των μεγάλων δωρητών προς τον Δήμο Τρικκαίων. Το απόγευμα της 14ης Ιουνίου 2024 (37 χρόνια από τον θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ) το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ράξας – Σωτήρας, που δώρισαν οι δύο  απόδημοι από τα Τρίκαλα και την Κύπρο, εγκαινιάστηκε παρουσία τους, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά, και από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο κ. Σακκάς στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους δωρητές “εκ μέρους όλων των τρικαλινών πολιτών και ιδίως της νεολαίας”, καθώς “η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς. Είναι ημέρα κατά την οποία οι τρικαλινοί πολίτες σάς απευθύνουν το μεγάλο Ευχαριστώ.

Με χρυσά γράμματα ο Δήμος Τρικκαίων αναγράφει τα ονόματά σας ως μεγάλους δωρητές”. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε ότι η δωρεά, εκτός του ότι είναι μεγάλης αξίας και σημαντικότατου μεγέθους προσφοράς στον αθλητισμό, δίνει έμφαση στη μέριμνα για “τον τόπο σας, το χωριό, τη Ράξα, τα Τρίκαλα. Μακριά από εδώ, η ξενιτιά γεννά σκέψεις πολλές. Η ξενιτιά μάς στρέφει στην πατρίδα. Αυτήν την πατρίδα τιμάτε με τη δωρεά σας”, επεσήμανε. Aνέφερε πως τα ονόματα των δύο δωρητών “περνούν στο πάνθεον όσων προσφέρουν αφιλοκερδώς, χωρίς καμία απαίτηση ανταπόδοσης”. Και τόνισε πως ο Γιώργος Φαγκρίδας και η Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα, πλέον, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους και τις νέες. Πλέον, είναι τμήμα της τρικαλινής ιστορίας και προσφοράς, είναι το φωτεινό παράδειγμα για όσους στο μέλλον επιθυμήσουν τόσο απλόχερα και με τόση αγάπη να στηρίξουν τον Δήμο μας και τους πολίτες. Αυτό το αθλητικό κέντρο, είναι ένα στολίδι για όλους μας”.

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων

Η κ. Χρύσα Ντιντή, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, τόνισε με έμφαση ότι οι δωρητές “έκαναν πράξη την έννοια της πατρίδας”, καθώς αυτό το “κόσμημα, αυτό το μεγαλείο, δεν προέρχεται μόνο από την κατάθεση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και από την κατάθεση ψυχής” των δωρητών.

 

Ο δωρητής Γιώργος Φαγκρίδας

Με συγκίνηση ο δωρητής κ. Γιώργος Φαγκρίδας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη ημέρα “για εμένα και τη σύζυγό μου. Μια επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα: το αθλητικό κέντρο Ράξας – Σωτήρας”. Τόνισε ότι συνδύασε τη δωρεά με βάση “τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται μέσω του αθλητισμού” και “την αθλητική ιστορία του νομού μας, έναν τόπο με τόσο μεγάλη προσφορά σε τόσα αθλήματα”.
Για τους λόγους αυτούς “αισθάνθηκα και εγώ την ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου που τόσο αγαπώ, δωρίζοντας το χρηματικό ποσό για τη δημιουργία του δημοτικού αυτού αθλητικού κέντρου. Ενός κέντρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και ως τόπος αναψυχής για όλες τις ηλικίες”. Αναφέρθηκε στη συμβολή και παραίνεση “της προσωπικής μου και οικογενειακής μου φίλης κυρίας Σοφίας Αλεστά, αντιδήμαρχου Οικονομικών Υπηρεσιών” του Δήμου Τρικκαίων και του τ. Δημάρχου και νυν Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου.
Και επεσήμανε: “Σήμερα βλέπω αυτό το αθλητικό αυτό κέντρο να παίρνει ζωή και είμαι σίγουρος ότι θα γεμίσει από νέους ανθρώπους που θα το περιποιούνται και θα το  προσέχουν και οι οποίοι θα  θυμούνται εμένα και τη σύζυγό μου Ανδρούλα με αγάπη”.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά “και όλη την ομάδα του Δήμου που εργάστηκε με ζήλο όλο αυτό τον καιρό για την ολοκλήρωση αυτού που βλέπετε μπροστά σας σήμερα”, καθώς και τους δύο μηχανικούς, τον κατασκευαστή του έργου κ. Κώστα Ψωφάκη και τον επιβλέποντα κ. Θωμά Τσίγκα “για την εξαιρετική δουλειά και την ταχύτητα αποπεράτωσης του έργου”. Στο βήμα ανέβηκε συγκινημένη και η κ. Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα, η οποία αναφέρθηκε στη χαρά που ένιωσε γνωρίζοντας τον τόπο και τους τρικαλινούς.

 

Το κέντρο

Ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης κορδέλας, μικρή ξενάγηση στον χώρο και ειδικά στο κλειστό γυμναστήριο, όπου έπαιζαν πινγκ πονγκ, παιδιά – μέλη του “Φιλόδοξου” Αθλητικού Συλλόγου Τρικάλων  (ΦΑΣΤ). Στο μεσοδιάστημα υπήρξε επίδειξη cheerleading από τις αθλήτριες Ασημίνα Κουβελέτσου και Δήμητρα Ντόκα, πρωταθλήτριες Ελλάδας το 2023, με συμμετοχή – σε λίγες ημέρες – στους πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Στο αθλητικό κέντρο κατασκευάστηκαν  για τους πολίτες: 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, 4 γήπεδα τένις, 2 γήπεδα μπάσκετ, 1 γήπεδο βόλεϊ, προπονητήριο διαστάσεων 15μ. Χ 25 μ.οργανωμένος χώρος στάθμευσης και περιπατητική διαδρομή 1000 μ., με τα απαραίτητα δίκτυα (φωτισμός, ύδρευση κ.α.).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης