"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εγκληματολόγος Α.Τσουκαλά: «Ανύπαρκτη πιθανότητα να αυτοπυροβολήθηκε ο Δογιάκης δύο φορές»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εντείνονται οι αντιδράσεις τόσο πολιτών όσο και ειδικών ως προς το ενδεχόμενο ο Σταύρος Δογιάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δασώδη τοποθεσία στην Αγία Παρασκευή, να αυτοκτόνησε (όπως ανακοίνωσε η αστυνομία) πυροβολώντας δύο φορές τον εαυτό του, μία στην καρδιά και εν συνεχεία μία στο κεφάλι!

Ανύπαρκτη πιθανότητα να αυτοπυροβολήθηκε

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Σταύρος Δογιάκος φέρεται να πυροβολεί στο στήθος του αρχικά στην καρδιά και επειδή η πρώτη βολή προκάλεσε διαμπερές τραύμα (!) έστρεψε το πιστόλι στο κεφάλι του. Λες και από το διαμπερές τραύμα στο στήθος, δηλαδή, δεν πεθαίνει κάποιος.

Με ανάρτησή της η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά σχολιάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τρία σημεία στα οποία έχει οδηγηθεί με τις επιστημονικές της γνώσεις, όπως αναφέρει:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στα Γλυκά Νερά. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

  1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
  2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
  3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης