"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Δασάρχης Καλαμπάκας ενέκρινε την εγκατάσταση ενός (1) ανεμολογικού ιστού ύψους εώς 80 μέτρων από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε ασκεπείς δασικού χαρακτήρα εκτάσεις της μορφής ΔΔ, σύμφωνα με τον αναρτημένο και μερικώς κυρωμένο δασικό χάρτη περιοχής Π.Ε. Τρικάλων, στην παρακάτω θέση:

Α/Α ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΗ | ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΓΣΑ 87 ΜΟΡΦΗ Χ Υ
1 ΜΠΑΤΗΣ Α ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ 277962 4383501 ΔΔ

Με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις :

1. Με την επιφύλαξη των κείμενων διατάξεων περί ασφάλειας των πτήσεων για την τήρηση των οποίων την ευθύνη έχει είναι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
2. Η προσωρινή εγκατάσταση θα μεταφερθεί και θα εγκατασταθεί χωρίς τη διάνοιξη νέων δρόμων προσπέλασης.
3. Η θέση εγκατάστασης δεν θα περιφραχθεί και θα είναι ελεύθερη και προσβάσιμη για άλλες χρήσεις.
4. Αν αποξηλωθούν οι εξοπλισμοί πριν την εγκατάσταση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια, αποκαθίσταται υποχρεωτικώς ο χώρος της οικείας επέμβασης για την αποτροπή οποιασδήποτε βλάβης της δασικής βλάστησης.
5. Για την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια απαιτείται νέα έγκριση επέμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν.3468/2006 ΦΕΚΑΊ29 και Κ.Υ.Α. 104247/ΕΥΠΕ/ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε./25-5-2006).
6. Σε περίπτωση παραβάσεων επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 71 του Ν. 998/79 (ΦΕΚ 289 Α), όπως ισχύει.
7. Το Δημόσιο δεν φέρει καμία ευθύνη ή υποχρέωση για τυχόν διεκδίκηση δικαιωμάτων τρίτων επί της συγκεκριμένης έκτασης.
8. Η εγκατάσταση και λειτουργία του μετρητικού εξοπλισμού, δεν θεμελιώνει εμπράγματο δικαίωμα ή ενοχική σχέση επί του ακινήτου, ούτε δικαίωμα προτεραιότητας στην εν γένει αδειοδοτική διαδικασία.

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης