"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

“Εγώ με την αξία μου και όχι με ξένες πλάτες…”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν οι επαφές, όπως γράψαμε προ μηνών, για στελέχωση των νέων αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων με άτομα που έχουν κυρίως πολλούς συγγενείς που θα φέρουν και ψήφους.

Σε αυτή την περίπτωση, οι γνώσεις του ενδιαφερομένου, το ήθος και γενικά οι ικανότητές του μπαίνουν κατά κύριο λόγο, σε δεύτερη μοίρα για αυτό και παρατηρούμε αυτά τα χάλια συνολικότερα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Κυρίαρχο ρόλο παίζει σε πολλές περιπτώσεις ο βαθμός εξάρτησης του ατόμου από βουλευτικό γραφείο, γραφείο μεγάλου σε δήμο δημάρχου ή και αντιπεριφερειάρχη.

Ένα τηλέφωνο εν ενεργεία βουλευτή ή και των υπολοίπων, είναι ικανό να δώσει θέση στον διψασμένο για εξουσία υποψήφιο,και να καμαρώνει έτσι στο κέντρο του χωριού ή της πόλης, για αυτή την μοναδική του επιτυχία, χορεύοντας μάλιστα σε νυχτερινό κέντρο συχνά το γνωστό άσμα “εγώ με την αξία μου και όχι με ξένες πλάτες…”.

Αυτή είναι η Ελλάδα πριν και μετά την πανδημία.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα ή σχεδόν ελάχιστα έχουν αλλάξει, από άλλες αλησμόνητες εποχές όπου κυριαρχούσε το γνωστό “κατόπιν ενεργειών μου…”.

Και μετά απορούν ορισμένοι γιατί τα νέα παιδιά συνεχίζουν να αναχωρούν προς άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Και δεν είναι μόνο ο λόγος εύρεσης δουλειάς που το κάνουν…

Είναι όλο αυτό το σύστημα λειτουργίας της κοινωνίας, που θεωρεί μαγκιά πώς να κοροϊδέψεις τον άλλον, ικανότητα να μην πληρώνεις τον εργαζόμενο, εξυπνάδα τις επιδοτήσεις του κράτους να τις βάζεις στην τσέπη σου και όχι να αναπτύξεις την επιχείρησή σου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας…

Και μοναδική ικανότητα να συνδικαλίζεσαι και να υπηρετείς με μαεστρία το σύστημα και τον εργοδότη.

Δυστυχώς αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη να αποτύχει με τέτοια νοοτροπία με όσα ταμεία ανάκαμψης και αν έλθουν στην οικονομία .

-Συμβουλή προς κάποιους που κορδώνονται για επαφές με υποτίθεται σοβαρά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης. Ο λαός λέει μια παροιμία: Μπορεί να μας σώσει από την κρίση αυτός που την δημιούργησε; Στη φωτογραφία ο Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Ρόγγια. Βοήθειά μας!

AAZ

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και ουρανός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης