"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Τροφοδότηση των νέων περιοχών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει δυναμικά το δίκτυό της και συνεχίζει τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, όπου σήμερα αγγίζει το 70% του πληθυσμού των περιοχών της Αδείας. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και με συνέπεια στον αυστηρό προγραμματισμό της εντάχθηκαν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου για το 2022,  η  Φαλάνη του Δήμου Λαρισαίων, η Φαρκαδόνα του Δήμου Φαρκαδόνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και το Ανατολικό του Δήμου Δέλτα και η Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Τροφοδότηση νέων περιοχών Θεσσαλίας

Ειδικότερα στις νέες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εντάχθηκαν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, αποτυπώνεται το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς έχουν υποβληθεί συνολικά περισσότερες από 900 αιτήσεις σύνδεσης

Σηματοδοτώντας την έναρξη τροφοδότησης των περιοχών, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές εκδηλώσεις τροφοδότησης στη Φαλάνη, την Πέμπτη 22.09.2022 και στη Φαρκαδόνα, την Παρασκευή 23.09.2022. Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός Κ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Λαρισαίων, κ. Τάχος Δ., ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαλάνης, κ. Λυγούρας K., ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Αγναντής Σ., ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λ., εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τεχνικοί και επαγγελματικοί φορείς, στελέχη της Εταιρείας και πλήθος πολιτών. 

Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός Κ., μίλησε για το σημαντικό έργο που υλοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στην ανάπτυξη και κατασκευή δικτυών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση της πολιτείας σχετικά με την επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Επιπλέον ο  Δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Αγναντής Σ. δήλωσε ότι οι πολίτες της Φαρκαδόνας στηρίζουν το σημαντικό έργο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί τη βέλτιστη λύση για την καλύτερη ποιότητα ζωής των καταναλωτών.

Τροφοδότηση νέων περιοχών Θεσσαλονίκης

Αντίστοιχα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στις περιοχές του Ανατολικού του Δήμου Δέλτα, την Δευτέρα 26.09.2022 και της Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνος, την Τρίτη 27.09.2022, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Μπίλλια Π., του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκα Κ., του Δήμαρχου Δέλτα, κ. Ιωαννίδη Ι., του Δήμαρχου Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλου Σ., του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λ, εκπρόσωπων των τοπικών αρχών, τεχνικών φορέων, Στελεχών της εταιρείας και πολιτών.

Επισημαίνεται ότι αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των πολιτών και στις 2 αυτές νέες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αφού ήδη  έχουν υποβληθεί περισσότερες από 500 αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου ενώ τροφοδοτήθηκαν και οι πρώτοι καταναλωτές.

O Δήμαρχος Δέλτα, κ. Ιωαννίδης Ι. ανέφερε ότι: «Πιστοί στη δέσμευση μας για αλλαγή σελίδας και στο Ανατολικό με ένα νέο μέσο θέρμανσης, ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρόνο η σύνδεση της περιοχής στο δίκτυο διανομής, χάρη στην άμεση ανταπόκριση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Ήδη έχουν υλοποιηθεί επιτυχώς οι πρώτες συνδέσεις οικιακών καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου, δίνοντας στα νοικοκυριά πρόσβαση σε μια ευέλικτη και αποδοτική μορφή ενέργειας. Παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στον τομέα της ενέργειας, εμείς  παροτρύνουμε τον κόσμο να εμπιστευτεί ένα «καθαρό» προϊόν θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη και τις  εκτιμήσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ότι δεν θα είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης».

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, κ. Μπίλλιας Π.. συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που παρά τις δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν την παρούσα περίοδο, συνεχίζει τις επενδύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής. Παράλληλα, παρότρυνε τους πολίτες να εμπιστευτούν το φυσικό αέριο για την επερχόμενη περίοδο θέρμανσης.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Αναγνωστόπουλος Σ. εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την υλοποίηση του σημαντικού έργου που συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος, αναμένοντας και την τροφοδότηση των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου για το 2022.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιουτίκας Κ., αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έργο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και στην συμβολή της στην ενίσχυση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας. Όπως ενδεικτικά ανέφερε, για κάθε Ευρώ που επενδύει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, επιπλέον 2 Ευρώ επενδύονται στην τοπική κοινωνία προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας. Τέλος τόνισε ότι το φυσικό αέριο είναι ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς οι εκπομπές των αερίων ελαχιστοποιούνται σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα. 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας Λ. δήλωσε ότι παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της ενεργειακής κρίσης και με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η πολιτεία για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, οι πολίτες συνεχίζουν να διατηρούν την διαχρονική εμπιστοσύνη τους στο φυσικό αέριο απολαμβάνοντας τα οφέλη από τη χρήση του, αφού πρόκειται για το πιο ασφαλές, εύχρηστο και οικολογικό συμβατικό καύσιμο. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα συνεχίσει να υλοποιεί αποδοτικές επενδύσεις σε βιώσιμα δίκτυα διανομής τα οποία στο μέλλον θα διανέμουν ανανεώσιμα αέρια. Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό για την αφοσίωση και την συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα ανάπτυξης για το 2022 εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία, θα τροφοδοτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα – έως τον Νοέμβριο- την περιοχή του Μεγαλοχωρίου του Δήμου Τρικκαίων,  το Διμήνι του Δήμου Βόλου, το Καστράκι του Δήμου Μετεώρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, την Χαλκηδόνα και τον Βαθύλακκο του Δήμου Χαλκηδόνος. Επισημαίνεται ότι από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν υπογραφεί συνολικά ~12.000 νέες συμβάσεις σύνδεσης καταναλωτών, με ~1.000 από αυτές μόνο κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η Εταιρεία συνεχίζει τις αποδοτικές επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων δικτύων διανομής, τα οποία στο μέλλον θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τη διείσδυση των ανανεώσιμων αερίων, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο, επιταχύνοντας την απανθρακοποίηση του τελικού ενεργειακού μείγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης