"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Εθνική ντροπή ο ΕΝΦΙΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα «ξίφη» τους θα διασταυρώσουν, λέει, στη ΔΕΘ για τον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πει «Εσείς βάλατε τον ΕΝΦΙΑ» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει «Ναι ,αλλά εσείς δεν τον καταργήσατε». 

Δυστυχώς, δεν θα υπάρχει λαός μέσα στις συνεντεύξεις Τύπου για να πει και στους δύο, ότι τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζουμε να τον πληρώνουμε άδικα και είναι ευθύνη σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, σύσσωμου του προοδευτικού κόσμου. 

Ο νόμος, ο οποίος είναι κατάφορα αντισυνταγματικός, καθίστανται εξαιρετικά δυσβάσταχτος, καθώς ήρθε να προστεθεί στην ήδη παρανοϊκή υπερφορολόγηση. 

Μπήκε στα χρόνια των μνημονίων και είναι σαφές ότι πρόκειται περί νόμου, ο οποίος έχει στοιχεία αναδρομικότητας, κάτι το οποίο είναι εξ ορισμού αντίθετο με τη λειτουργία του δικαίου. 

Δηλαδή, θα αγόραζε κανείς, εάν γνώριζε ότι θα φορολογηθεί το ακίνητό του; 

Θα αγόραζε κανείς όταν, μαζί με τη δόση που έχει υπολογίσει από το δάνειο που έχει πάρει από την τράπεζα, θα πρέπει να πληρώνει και «ενοίκιο» εσαεί; 

Η μετατροπή, δια χειρός Βενιζέλου, όλων των ιδιοκτητών σε ενοικιαστές σε μία ημέρα, το ξεπούλημα των σπιτιών στους ξένους και στα ξένα funds, είναι ένας ουσιαστικός ξεριζωμός και πρόκειται για βίαιη αλλαγή της ιδιοκτησίας της γης. 

Οι νέοι φεύγουν να σπουδάσουν έξω και οι πατεράδες πουλάνε τα σπίτια τους, που με κόπο έφτιαξαν για τα παιδιά τους. Πρόκειται για εθνική ντροπή.

Ο νόμος αν έπρεπε να ισχύει, θα έπρεπε να ισχύει για τα ακίνητα που αγοράζονται μετά τη θεσμοθέτηση του νόμου. 

Όχι αναδρομικά. 

Το σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια ότι η φορολογία αφορά στο εισόδημακαι όχι παλιό εισόδημα που έχει ήδη φορολογηθεί και έχει επενδυθεί σε ακίνητο. 

Διότι κατά αυτήν την έννοια, θα έπρεπε να φορολογηθούν και αναδρομικά όλες οι παλιές καταθέσεις των Ελλήνων, οι παλιές μετοχές, τα παλιά κέρδη, και όχι μόνο τα χρήματα τα οποία επενδύθηκαν σε ακίνητα.

Δεν μπορεί να φορολογείσαι κάθε χρόνο για εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί και έχουν ήδη επενδυθεί. 

Είναι άμεση ανάγκη να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να μπει στις καινούριες κατοικίες, ώστε να αποφασίζει ο κάθε άνθρωπος το σύνολο του κόστους ενός σπιτιού. 

Και όχι να ζούμε τον παραλογισμό, να πέφτει η αξία των ακινήτων και εμείς να πληρώνουμε την παλαιά αγορά του ακινήτου επιπλέον με χαράτσι.

Ως εκ τούτου, αντί να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, να πάρουν τα «ξίφη» τους και να πολεμήσουν με τους δανειστές που έχουν επιβάλλει αυτόν τον άδικο νόμο δια του Βενιζέλου. 

Αλλά τι απ’ όλα αυτά μπορεί να συμβεί, όταν ο λαός παρακολουθεί βουβά ανόητες ξιφομαχίες παρουσία εγκάθετων δημοσιογράφων στην πλειοψηφία τους, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του;

Τίποτα!

Του Μανώλη Καλουδά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης