"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ειδοποιητήρια για ΕΝΦΙΑ σε… 6.000 νεκρούς!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Πάνω από 6.000 νεκροί συμπολίτες μας αναμένεται να “πληρώσουν” τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων αφού είχαν κάνει το λάθος να είναι ιδιοκτήτες ακινήτων όσο βρίσκονταν εν ζωή.

Το αλαλούμ με τα… μεταθανάτια ειδοποιήτηρια έχει οδηγήσει τους κληρονόμους στις εφορίες οι οποίες καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό.

Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», οι συγγενείς των αποθανόντων αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθήσουν – πολλοί από αυτούς για δεύτερη φορά – όλη τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τη δήλωση ενός θανάτου στο μητρώο της εφορίας, προκειμένου, στη συνέχεια, να αιτηθούν και τη διαγραφή του φόρου, η οποία τους έχει ήδη καταλογιστεί.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που το ίδιο ακίνητο έχει φορολογηθεί δύο φορές με ΕΝΦΙΑ, καθώς ο φόρος έχει καταλογιστεί: α) Και στο όνομα του κληρονόμου (δεδομένου ότι τα ακίνητα έχουν περιέλθει στη δική του μερίδα) β) και στο όνομα του εκλιπόντος (για την καταβολή του φόρου του οποίου είναι υπεύθυνοι, βάσει του νόμου και πάλι οι κληρονόμοι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης