"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Εισαγγελέας ορίζει τις εφημερίες στην Παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

panepistimiako

Νέες ημέρες δόξας γνωρίζει η εσωτερική αντιπαράθεση που σοβεί στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας. Αυτή τη φορά χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση για να καταρτιστεί το πρόγραμμα εφημεριών του Ιουνίου και να μην μείνει μετέωρη η λειτουργία της.

Το επίσης σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες ενασχόλησης της εισαγγελίας και κάποιες κλήσεις σε εμπλεκόμενους ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που είχε ανακύψει. Η διαταχθείσα Επείγουσα Προκαταρκτική αποδείχθηκε αυτή τη φορά πραγματικά επείγουσα. Και αποτελεσματική.

Την περασμένη Δευτέρα, ο καθηγητής Γ. Συρογιαννόπουλος, διευθυντής της Παιδιατρικής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λάρισας, καθώς διαπίστωνε ότι δεν ήταν εφικτό να καταρτίσει το πρόγραμμα εφημεριών της κλινικής για τον Ιούνιο. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, πράγμα βέβαια που συμβαίνει και σε άλλες κλινικές, αλλά και το όριο που τίθεται από τον νόμο για τις εφημερίες των γιατρών κάθε μήνα, δημιουργούσαν ένα κενό. Για 4 ημέρες τον Ιούνιο η κλινική θα έπρεπε να εφημερεύει χωρίς γιατρό. Και κατά τα φαινόμενα χρειάστηκε η εισαγγελική παρέμβαση για να επικρατήσει η κοινή λογική και να μην συμβεί αυτό. Από τους 6 γιατρούς που μοιράζονται τις εφημερίες της Παιδιατρικής βρέθηκαν τελικά 4 να πάρουν, κατόπιν εντολής, από μία ημέρα εφημερίας επιπλέον ώστε να καλυφθεί το κενό. Σημειωτέον ότι στην Παιδιατρική υπηρετεί η πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Σοφία Σωτηράκου, η οποία υπερασπιζόμενη τους συναδέλφους της, ζητά να τηρείται ο νόμος. Ενώ είναι γνωστή στους «παροικούντες…» η σοβούσα κρίση στις σχέσεις μεταξύ των γιατρών και της διεύθυνσης της Κλινικής. Εν τέλει, μετά την εισαγγελική παρέμβαση και συνεννοήσεις με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου εκδόθηκε το σχετικό «εντέλλεσθε» από τον καθηγητή Ι. Φεζουλίδη, διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Και το ζήτημα διευθετήθηκε εν τάχει με την εισαγγελία να εκδίδει σε χρόνο ρεκόρ και το σχετικό, τυπικού χαρακτήρα πλέον, πόρισμα. Πριν το μεσημέρι της Τρίτης, προχθές, όλα είχαν τακτοποιηθεί.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης