"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Εκατοντάδες Λαρισαίοι κυνηγώντας το όνειρο για δουλειά… θύματα απάτης μέσω αγγελίας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έβαλαν αγγελία για τρεις μέρες στην εφημερίδα (”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”). Υπόσχονταν αμέτρητες θέσεις εργασίας σε… οίκο φροντίδας ηλικιωμένων – Γηροκομείο στη Λάρισα και μάλιστα με μισθό 800 ευρώ.

Το μόνο που είχαν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι Λαρισαίοι ήταν να προσκομίσουν μαζί τους στις συνεντεύξεις που έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ένα βιογραφικό και την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ τους. ”Τσίμπησαν” εκατοντάδες! Για ένα τριήμερο από τις 31/5 έως τις 2/6 από το πρωί ως το απόγευμα οι υποψήφιοι για τις θέσεις εργασίας στο ”Γηροκομείο” σχημάτιζαν ουρά μέσα και έξω απ’ το ξενοδοχείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ:

Οι τρεις κύριοι-”εγκέφαλοι” που εμφανίστηκαν στο λόμπι του ξενοδοχείου ως υπεύθυνοι του υπό σύσταση Γηροκομείου, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες Λαρισαίων (τα στοιχεία των συμπολιτών μας είναι στη διάθεση του Postlarissa) το μόνο που έκαναν ήταν να φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα στοιχεία ταυτότητας των… υποψηφίων λέγοντας σε όλους πως προσλαμβάνονται και θα ειδοποιηθούν όταν είναι να ξεκινήσουν δουλειά. Όχι συνέντευξη δεν τους πέρασαν, ούτε ερώτηση δεν τους έκαναν! Άλλωστε ήταν εκατοντάδες αυτοί που πέρασαν από μπροστά τους… Και εκ των υστέρων απεδείχθη πως το μόνο που τους ”έκαιγε” ήταν τα στοιχεία της ταυτότητας του καθενός εξ αυτών.

Οι μέρες πέρασαν και κάποιοι εκ των υποψηφίων σκέφτηκαν να πάρουν ένα τηλέφωνο για να ρωτήσουν τι έγινε με τη δουλειά και πότε υπολογίζουν πως θα αρχίσει τη λειτουργία του το ”Γηροκομείο”. Έλα όμως που το τηλέφωνο που υπήρχε στην αγγελία, δεν λειτουργούσε πια… Τότε ήταν που άρχισαν οι πρώτοι να συνειδητοποιούν πως μάλλον έπεσαν θύματα απάτης κάποιων επιτήδειων που το μόνο που ήθελαν ήταν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψαν πως την ίδια τακτική, με αγγελία για θέσεις εργασίας που είχε το ίδιο τηλέφωνο και το ίδιο όνομα, είχαν ακολουθήσει και σε άλλες πόλεις! Μόνο το αντικείμενο εργασίας άλλαζε, από Γηροκομείο π.χ. ”το γύρισαν” σε ξενοδοχείο. Και καλούσαν κόσμο να περάσει από συνέντευξη! Σύμφωνα με την έρευνα όλα δείχνουν πως οι επιτήδειοι εδρεύουν Θεσσαλονίκη…

Εξοργισμένοι πλέον οι συμπολίτες μας που ”την πάτησαν” ετοιμάζονται να στραφούν στη Δικαιοσύνη. Και περιμένουν στο πλευρό τους και άλλους Λαρισαίους ”ομοιοπαθείς” που ενώ ονειρεύονταν πως θα βρουν δουλειά (με 800 ευρώ μισθό παρακαλώ!), κατέληξαν εξαπατημένοι έχοντας υποστεί υφαρπαγή των προσωπικών τους δεδομένων.

Το εμπόριο προσωπικών δεδομένων, δυστυχώς, μπήκε για τα καλά στη ζωή μας…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης