"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Εκδήλωση “Αστρονομία και Διαστημική Εξερεύνηση” Μουσείο Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή την επερχόμενη εβδομάδα αστρονομίας το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Τρικάλων, και το Κέντρο Έρευνας / Μουσείο Τσιτσάνη συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Αστρονομία και Διαστημική Εξερεύνηση» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη την Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 11:30 πμ.

Ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Νικόλαος Στεργιούλας, Καθηγητής Θεωρίας Σχετικότητας, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ

Η σύγχρονη επιστήμη της Αστρονομίας διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντές μας, με νέες παρατηρήσεις που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα το Σύμπαν αλλά και τη θέση του Ανθρώπου μέσα σε αυτό. Παράλληλα, η εξέλιξη της τεχνολογίας μας επέτρεψε να εξερευνήσουμε τους πλανήτες και τα φεγγάρια στο Ηλιακό σύστημα. Στην εκδήλωση θα γίνει μια σύντομη περιήγηση στις πρόσφατες αστρονομικές ανακαλύψεις με επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια και θα αναφερθούν οι τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένεται να μας επιτρέψουν ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στο κοντινό μέλλον. Θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω σε επίκαιρα θέματα, όπως είναι οι εξωπλανήτες, οι μαύρες τρύπες και τα βαρυτικά κύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης