"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εκδήλωση της Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/11 η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Τρικάλων, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Αρκετοί εκπαιδευτικοί, αλλά και φίλοι, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των Δημήτρη Μάνου και Παναγιώτη Χουντή.
Οι συναγωνιστές άνοιξαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, αλλά και την γενικότερη πολιτική κατάσταση, εντός και εκτός συνόρων και ξεδίπλωσαν τις απόψεις των Αγωνιστικών Κινήσεων γύρω από αυτά.
Αυτό το οποίο κυρίως αναδείχθηκε είναι η άποψη ότι για να πετύχει συσπείρωση και
νίκες ο κόσμος των εκπαιδευτικών, πρέπει να πιστέψει στις δικές του δυνάμεις και να ξεπεράσει τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που το μόνο που κάνουν είναι να προωθούν λογικές συνδιαχείρισης και «καλλωπισμού» του συστήματος. Έτσι πρέπει να προβάλει τα δικά του αιτήματα πάλης ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ. Είναι επίσης φανερό ότι τα αιτήματα αυτά θα έρθουν αργά ή γρήγορα σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών σε όλες τους τις μορφές.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θέλουν με την παρουσία και την δράση τους να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση, καθώς πιστεύουν ότι αυτή είναι που μπορεί να οδηγήσει σε νίκες για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις οικογένειες τους.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, γύρω από διάφορες πτυχές της εκπαίδευσης, αλλά και της γενικότερης πολιτικής κατάστασης.
Η Αγωνιστική Κίνηση θεωρεί την εκδήλωση αυτή ως ένα πρώτο βήμα, προκειμένου να σπάσει η σιγή νεκροταφείου και η ηττοπάθεια που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης. Την κατεύθυνση αυτή της κίνησης, της συζήτησης, της μαζικοποίησης και του αγώνα προσπαθεί να υπηρετήσει με όλες της τις δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης