"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Εκδήλωση τιμής-μνήμης και σύγχρονων διδαγμάτων για τα 72 χρόνια από τη θυσία των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης & του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα τιμήσουν την μνήμη των 5 Τρικαλινών  ΕΠΟΝιτών , που απαγχονίστηκαν στις 18 Απρίλη του 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές & τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  18 Απρίλη 2016, ακριβώς 72 χρόνια μετά, στις 10:30 το πρωί, στον τόπο της θυσίας των 5 ΕΠΟΝιτών, την πλατεία Ρήγα Φεραίου , όπου δεσπόζει και το μνημείο τους.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το χρονικό των δραματικών γεγονότων,  ομιλία εκ μέρους του ΔΣ του παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και κατάθεση στεφάνων από συλλογικούς φορείς και συγγενείς-απογόνους των θυμάτων.

Τιμούμε τη θυσία των 5 παλικαριών που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να κάνουν πράξη τα ιδανικά της ΕΠΟΝ , τη λευτεριά του λαού από ξένους και ντόπιους δυνάστες. Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την προσφορά του μεγάλου αντιφασιστικού-απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ. του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

Ιδιαίτερα σήμερα, που τα διάφορα  επιτελεία προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία από την αρχή και έχουν κάνει επιστήμη, τη διαστρέβλωση, την συκοφαντία, την παραχάραξη των λαϊκών αγώνων  μιας κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, που είναι η πάλη του ΔΣΕ.  Ό,τι , όμως,  γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι.

Θα συνεχίσουμε , με νεανική ορμή, να αναδεικνύουμε το μήνυμα που μας στέλνει εκείνη η ιστορική περίοδος :

Μπροστά στο δίλημμα “υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση”, το λαϊκό κίνημα επέλεξε το δεύτερο δρόμο.

Επίσης, καλούμε κάθε αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης & του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει

η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ την Κυριακή 17 Απρίλη , στις 11πμ ,στην πλατεία του Κόκκινου Πύργου Τρικάλων για να τιμηθούν οι αγωνιστές που έπεσαν στο  «μπλόκο» των ναζί κατακτητών στην περιοχή και που οδήγησε στη σύλληψη των 5 ΕΠΟΝιτών

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)
  • Παράρτημα Τρικάλων

Τηλ. Επικοινωνίας 2431035890

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης