"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Εκθεση με 468 νέα βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, καλεί το αναγνωστικό κοινό να γνωρίσει από κοντά 468 τίτλους καινούργιων βιβλίων, δωρεά του  Κοινωφελούς  Ιδρύματος  Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ)».

Τα βιβλία εκτίθενται στον χώρο της βιβλιοθήκης και αποτελούν κυρίως τελευταίες κυκλοφορίες του 2018 και 2019. Καλύπτουν  ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων, όπως  ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση, τέχνη, κοινωνικές επιστήμες, φιλοσοφία, ιστορία, παραμύθια, παιδικά κ.α.

Η έκθεση βιβλίου θα είναι επισκέψιμη για το κοινό στις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων. 

Η επιτυχημένη συνεργασία του Future Library με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) συνεχίζεται για όγδοη συνεχή χρονιά.

To Future Library σχεδιάζει και υλοποιεί τη δράση “Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών”, κατά την οποία Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα εμπλουτισθούν με νέες αξιόλογες εκδόσεις. Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Από το 2012 έως και το 2018 έχουν εμπλουτίσει τη συλλογή τους συνολικά 80 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες με περισσότερους από 30.000 τίτλους. Για το 2019 έχουν επιλεγεί 12 Βιβλιοθήκες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Κάθε χρόνο επιλέγονται διαφορετικές βιβλιοθήκες, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, και η επιλογή μεταξύ αυτών γίνεται με κριτήριο τη δυναμική που αναπτύσσουν, οργανώνοντας διάφορες δράσεις πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων  με αφορμή τον εμπλουτισμό της συλλογής της  και στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Future Library  διοργανώνει την έκθεση βιβλίου με σκοπό να συνδέσει περισσότερο το κοινό της με τον κόσμο των βιβλίων και την αξία της πληροφορίας.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library παραμένοντας πιστή στο σκοπό της ίδρυσής της συνεχίζει να αναζητεί πόρους για την περαιτέρω υποστήριξη του έργου των Βιβλιοθηκών.

Η δράση της «Ανάπτυξης Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών» με την υποστήριξη του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε και συμβάλει αποφασιστικά στην σύνδεση του ευρύτερου κοινού, ιδιαίτερα αυτού που ζει στην περιφέρεια, με το βιβλίο και την πληροφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης