"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων στη Γερμανία- Γαλλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα μοναδικό πρόγραμμα υλοποίησαν οι μαθητές της πρώτης τάξης του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων από τις 5 έως στις 11 Μαρτίου στο Tuttlingen του Baden-Baden της Γερμανίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Mutpol Diakonische Jugendhilfe Tuttlingen e.V, ένα  σχολικό ίδρυμα που από το 1825 προσφέρει ειδική εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές από 6 έως 16 ετών.

Σε ένα ειδικό περιβάλλον εκπαίδευσης οι μαθητές μας επικοινώνησαν με μαθητές που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ακολουθώντας με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών του Mutpol (πόλος θάρρους) γλωσσικές μεθόδους βασιζόμενες στη γλωσσική εμψύχωση. Οι μαθητές των δύο σχολείων έπαιρναν το πρωινό και το γεύμα στον ίδιο χώρο της τραπεζαρίας.

Ως 7ο ΓΕΛ συμμετείχαμε στα μαθήματα του Επαγγελματικού Λυκείου «Ferdinand-von Steinbeis Schule», στο οποίο οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον καινοτόμο εξοπλισμό, την οργάνωση, την υποστηρικτικότητα και το νέο της ηλικίας των καθηγητών, αλλά κυρίως από την υπευθυνότητα των μαθητών.

Ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών μας από το μεγαλύτερο Βιομηχανικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Βάδης Βυρτεμβέργης για το δυαδικό εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας και τις ανάγκες του εργασιακού χώρου της πιο πλούσιας χώρας της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά ελληνικό σχολείο επισκέφτηκε τα άδυτα της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Γερμανίας ιατρικών εργαλείων B.Braun (Aesculap), όπου ο ρομποτικός αυτοματισμός φτιάχνει θαύματα και οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση όπου το τρίτο επίπεδο (Computer and automation) συναντά το τέταρτο επίπεδο(Cyber Physical Systems).

Το απαιτητικό αυτό πρόγραμμα, που συμμετείχε η Ά Τάξη του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, είχε και συνέχεια: Οι μαθητές των δύο σχολείων πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Role Play Game Strasbourg” του Ευρωκοινοβουλίου του Strasbourg (France): “Γίνε Ευρωβουλευτής για μια μέρα». Εκεί σε προσομοίωση υποδύθηκαν ρόλους των ευρωπαϊκών παρατάξεων, χωρίστηκαν σε ομάδες και με εκπροσώπους που επέλεξαν, επιχειρηματολόγησαν για να φτάσουν σε δύσκολες αποφάσεις, για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Δίπλα στον Ρήνο, όπου εδρεύει το Ευρωκοινοβούλιο, οι μαθητές μας ένιωσαν το ευρωπαϊκό μεγαλείο που μετά από δύο καταστροφικούς πολέμους έφτασε στο απόγειο μιας μοναδικής ποιότητας ζωής, η οποία πια ενέχει τον αλληλοσεβασμό στην εθνοτική, θρησκευτική, κοινωνική και πολιτική διαφορετικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης