"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΕΚΤΑΚΤΟ: 17 Δεκεμβρίου πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγο το Mega μετέδωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κίνηση έκπληξη για τους πολλούς, αναμενόμενη για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, που ήξεραν ότι η 8η Δεκεμβρίου ήταν ημερομηνία σταθμός. Διότι, με την επιστροφή αύριο των “τεχνικών” της τρόικας και τη διαφαινόμενη δίμηνη – τουλάχιστον… – παράταση του Μνημονίου, η κυβέρνηση λέει ότι θα ήθελε να έχει Πρόεδρο για να πάει σε διαπραγμάτευση. Ουσιαστικά, είναι η προσπάθεια να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην πέσει αμαχητί.
Αν δεν συμπληρωθούν, όπως φαίνεται, οι 180 ψήφοι στις 27 Δεκεμβρίου (200 απαιτούνται για τις δύο πρώτες και θα διεξάγονται ανά πενθήμερο ), τότε αρχίζει η προεκλογική περίοδος….
Φυσικά, θα αρχίσει τις επόμενες ώρες και η ονοματολογία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση, αφού μόλις χθες, μόνο 155 ψήφισαν τον πρϋπολογισμό. Θα πρέπει να βρεθούν άλλοι 25 βουλευτές, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο: ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών, ανέφεραν πηγές από την Κουμουνδούρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης