"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Ελάτη – Η κοσμοπολίτισσα του Νομού Τρικάλων!

lafarm

Σχετικά άρθρα

elati

Mόνο τυχαία δεν είναι η ονομασία της, μιας και είναι ένα χωριό μέσα στα έλατα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στη νοτιοδυτική πλευρά του Κόζιακα, ενός βουνού απέναντι από τα Μετέωρα και σε ύψος 950 μέτρων, η Ελάτη είναι αναμφίβολα η κοσμοπολίτισσα του ορεινού όγκου του Νομού Τρικάλων. Απέχει 356 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 247 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.
Φτάνοντας στην Ελάτη το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε είναι τα ξύλινα ομοιόμορφα κιόσκια που είναι γεμάτα με ποικιλίες προϊόντων των τοπικών συνεταιρισμών. Στα γραφικά πέτρινα σοκάκια θα συναντήσετε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες όπως επίσης και αρκετούς ξενώνες, άλλους πιο απλούς και ρουστίκ και άλλους με πολυτελείς παροχές που δικαιολογούν την κοσμική φήμη του ορεινού οικισμού.
elati_in1
Πρόκειται για ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Στην ηλεκτροφωτισμένη πίστα του γίνονται συχνά διάφορα νυχτερινά events!!
Η Ελάτη όμως και όταν δεν είναι χιονισμένη είναι μαγευτική. Έχει όμορφες διαδρομές, για τους έχοντες όρεξη για περιπάτους, με προορισμό το ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας και τον Κόκκινο Βράχο όπως επίσης και για τον Κάτω Μαχαλά της Τύρνας το παλιό δηλαδή χωριό της Ελάτης. Οι λάτρεις του ποδηλάτου μπορούν να κάνουν όλες αυτές τις διαδρομές με ποδήλατο βουνού (mountain bike)! Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από τα γραφεία ορεινών δραστηριοτήτων βόλτες με άλογα για μικρούς και για μεγάλους.
Το Πάσχα είναι ακόμα μία ξεχωριστή περίοδος που αξίζει να επιλέξετε την πανέμορφη Ελάτη για να την περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η ατμόσφαιρα μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας πραγματικά θα σας συγκλονίσει. Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι Επιτάφιοι συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Το Μεγάλο Σάββατο οι νέοι του χωριού μαζεύουν ξύλα για το άναμμα της «Μεγάλης Φωτιάς». Πρόκειται για το έθιμο του Φανού που πραγματοποιείται μετά την Ανάσταση. Η φωτιά είναι τόσο δυνατή ώστε να διακρίνεται από μεγάλη απόσταση. Την Κυριακή του Πάσχα στις αυλές όλων των σπιτιών μπαίνει στη σούβλα ο πατροπαράδοτος οβελίας συνοδευόμενος από πασχαλινά εδέσματα και άφθονο τσίπουρο.
Ελάτη Τρικάλων, ένας προορισμός για όλα τα γούστα που όποιος την επισκεφθεί θα αιχμαλωτιστεί από το φυσικό της κάλλος και τη γραφικότητα της όπως επίσης και από τα απίστευτης ομορφιάς τοπία που κόβουν την ανάσα!
flyu.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης