"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ελένη Αναστασοπούλου : H αλήθεια για το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Περιφερειακή Δ/ντρια  Εκ/σης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου δίνει σήμερα τη δική της απάντηση σχετικά με το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Τρικάλων και ούτε λίγο – ούτε πολύ κάνει λόγο για ΜΗ ολοκληρωμένο φάκελο,  ελλειπή δικαιολογητικά και παραλείψεις τοπικών παραγόντων . 

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Το τι «θέλει το Υπουργείο» για την Ειδική Αγωγή αποδεικνύεται από την ίδρυση 531 Τμημάτων Ένταξης,   23 νέων σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και την  δημιουργία  Λυκειακών τάξεων σε 12 προϋπάρχουσες σχολικές μονάδες .

Αποδεικνύεται επίσης από την πρόσληψη του μεγαλύτερου ποσοστού των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων-τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται και οι υπόλοιπες προσλήψεις- και από την άμεση πρόσληψη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Επισημαίνεται ότι όλες αυτές οι διαδικασίες για την Ειδική Αγωγή τα προηγούμενα χρόνια γινόταν μέχρι και την Άνοιξη.

Στη Θεσσαλία ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα, τα οποία κάλυπταν πραγματικές ανάγκες,  διέθεταν ολοκληρωμένο φάκελο, χωρίς ελλειπή δικαιολογητικά και παραλείψεις, όπως προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους. 

Μεταξύ αυτών απαραίτητη προϋπόθεση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων , όπου πρέπει να αναφέρονται οι δαπάνες εξοπλισμού για κάθε έτος και η αντίστοιχη βεβαίωση δαπάνης τόσο για ίδρυση σχολείων όσο και για τα Τμήματα Ένταξης.

Μάλιστα από το Υπουργείο στάλθηκε υπόδειγμα βεβαίωσης δαπάνης το οποίο όφειλαν να συμπληρώσουν.

Η  έλλειψη ή παράλειψη, εξαιτίας της  αξιολόγησης ως υποδεέστερου αυτού του στοιχείου, ήταν ο λόγος για την μη έγκριση του ΤΕΕ Τρικάλων.

Κάτι που δεν έλλειπε από τις άλλες προτάσεις της Θεσσαλίας οι οποίες και εγκρίθηκαν.

Η επιθυμία και η πρόθεση του Υπουργείου είναι η ίδρυση δομών Ειδικής Αγωγής και στα Τρίκαλα, εφόσον οι προτάσεις είναι σύμφωνες με τις σχετικές εγκυκλίους.

Η διαδικασία για την ίδρυση των δομών της Ειδικής Αγωγής και κάθε διοικητικής πράξης των Υπηρεσιών του ΥΠΠΕΘ, καθορίζεται από δημόσια  έγγραφα και εγκυκλίους, επιτελείται στο προσκήνιο, με διαφάνεια και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.  

Τα όποιο «παρασκήνιο», στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, βεβαίως και δεν προέρχεται από το ΥΠΠΕΘ,  δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις για τις οποίες «ετοιμάζονται αντιδράσεις» σύμφωνα με το δημοσίευμα του trikalanews και φυσικά δεν έχει καμία θέση στη λειτουργία του Υπουργείου.

Πολλώ δε μάλλον, δεν βοηθούν την υπόθεση της Ειδική Αγωγής αντίθετα την χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς.

Ελένη Αναστασοπούλου

Περιφερειακή Δ/ρια Εκ/σης Θεσσαλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης