Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό «μικρός βορράς» μια εξαιρετική παράσταση, εκπαιδευτικού  χαρακτήρα, “Ελένη” του Ευριπίδη. Θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες παραστάσεις για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου από Τρίτη 8 έως και Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 για δύο θεατρικές παραστάσεις: 9.00 και  στις 11.00 π.μ.
Επίσης την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση Ελένη του Ευριπίδη, με ελεύθερη είσοδο για τους καθηγητές (κατά προτεραιότητα) και για το κοινό, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στον Μύλο Ματσόπουλου.
Το έργο του Ευριπίδη, ένα αιρετικό, αντιπολεμικό κείμενο, ζωντανεύει θεατρικά, με τη σκηνοθετική ματιά του δοκιμασμένου στο νεανικό-εφηβικό θέατρο, Τάσου Ράτζου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η γλώσσα και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να είναι οικεία και απόλυτα συνδεδεμένα με τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων.
Τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα, με ζωντανή μουσική και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική στήνουν μια παράσταση που μιλάει άμεσα στους μαθητές και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη “σχολική” τους ύλη.
Ο Ευριπίδης, τραγικά επίκαιρος, στην πιο σκληρή στιγμή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, αμέσως μετά την τρομερή καταστροφή της Σικελικής εκστρατείας, με τα παραπάνω λόγια, μέσω του μοτίβου του ειδώλου, αναδεικνύει τον παραλογισμό και τη ματαιότητα του πολέμου.
ΑΓΓΕΛΟΣ: Αυτή δεν είναι η αιτία των βασάνων μας στην Τροία;
ΜΕΝΕΛΑΟΣ: Δεν είν’ αυτή. Μας είχαν παραπλανημένους οι θεοί. Στα χέρια είχαμε ολέθρια εικόνα από νεφέλη.
Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης, Διασκευή και σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Μουσική: Κώστας Βόμβολος, Ενδυματολογία: Ιωάννα Παγιατάκη, Μακιγιάζ: Σιμονέττα Τσάπανου, Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Συνεργάτες στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου, Κατερίνα Διακομοπούλου
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος, Οργάνωση παραστάσεων: Τατιάνα Νικολαΐδου
Παραγωγή: Μικρός Βορράς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κίκα Ζαχαριάδου, Δήμητρα Σταματίου, Κωνσταντίνος Φωτίου
Μουσικοί: Γιώργος Καλαμάκης, Γιάννης Παπαγεωργίου