"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

ΕΛΓΟ Δήμητρα: Ανακαλεί προσωρινά την πιστοποίηση Φέτας ΠΟΠ από τη Γαλακτοβιομηχανία Όμηρος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εταιρεία, σύμφωαν με τον αρμόδιο φορέα «παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του» – Η εταιρεία από την πλευρά της αποδίδει το γεγονός σε «βιομηχανικό λάθος» που έγινε σε μία παρτίδα 

Σε προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ από την γαλακτοβιομηχανία Όμηρος προχώρησε σήμερα ο αρμόδιος φορέας ΕΛΓΟ Δήμητρα έπειτα απ’ τα πρώτα στάδια ελέγχου για την περιβόητη υπόθεσης νοθείας Φέτας ΠΟΠ που εντοπίστηκε στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του οργανισμού που είναι υπεύθυνο για τις πιστοποιήσεις και την εποπτεία της αγοράς, η εταιρεία «παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 313025/ΦΕΚ Β 8/11.02.94 Υπουργική Απόφαση της αναγνώρισης του, παραβαίνοντας την εθνική και κοινοτική νομοθεσία»

Όπως σημειώνει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα «η προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης ισχύει έως την ολοκλήρωση της διενέργειας των ελέγχων, την εφαρμογή των κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών εκ μέρους της επιχείρησης και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης, από την οποία να προκύπτει η λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος παραγωγής του προϊόντος τυρί ‘ΦΕΤΑ ΠΟΠ’».

Λίγο νωρίτερα η Γαλακτοβιομηχανία Όμηρος με ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως είναι η ίδια που ελέγχεται για την περιβόητη υπόθεση.

Η εταιρεία στην ανακοίνωση της αποδίδει το γεγονός σε «βιομηχανικό λάθος» που έγινε σε μία παρτίδα η οποία και τελικά ανακλήθηκε:

«Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με αναλύσεις δειγμάτων προϊόντων μας, φέτας, οι οποίες έδειξαν μη επιτρεπτά ποσοστά αγελαδινού γάλακτος η εταιρεία μας ενημέρωσε υπεύθυνα και από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για βιομηχανικό λάθος συσκευασίας του προϊόντος ανακαλώντας μάλιστα αμέσως την προβληματική παρτίδα»,αναφέρει χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν.

Υπενθυμίζεται πως δείγματα που εξετάστηκαν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια της Γερμανίας, και αργότερα διαβιβάστηκαν ως μέρος της καταγγελίας ελληνικών συμφερόντων εμπορικής εταιρείας στη Γερμανίας στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, έδειξαν νοθεία από 50% ως 80% με αγελαδινό γάλα στις συσκευασίες Φέτας ΠΟΠ που διέθεσε η εταιρεία στη μεγάλη αλυσίδα.
Επίσης η εταιρεία στο ανακοινωθέν της διαψεύδει τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ότι η ίδια παραιτήθηκε απ’ τις τάξεις της.

Το πρωί πάντως υπήρξε για το θέμα κοινή μεταξύ των προέδρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, της Διεπαγγελματικής Οργάνωση Φέτας και του ΣΕΒΓΑΠ.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης