"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ελεύθερος ο Νίκος Ρωμανός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκτός φυλακών βρίσκεται από σήμερα ο Νίκος Ρωμανός, καθώς πέρασε τις πύλες εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από έξι χρόνια εγκλεισμού.

Ο Νίκος Ρωμανός μετά την τελευταία δικαστική πράξη, δηλαδή τη συγχώνευση των ποινών του, υπέγραψε πριν λίγες ημέρες το αποφυλακιστήριό του και αφέθηκε ελεύθερος έχοντας εκτίσει την ποινή που του επιδίκασε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολέα του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Ήταν η απόφαση του Αρείου Πάγου να επανεξεταστεί το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που οδήγησαν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών να αποφασίσει τη χορήγησή της ελαφρυντικής περίστασης μειώνοντας την ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί από 18 σε 14 χρόνια για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Ακολούθησε η συγχώνευση της ποινής αυτής με εκείνης των 11 ετών, που του επιβλήθηκε αργότερα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία ο Νίκος Ρωμανός και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του αθωώθηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης