"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 80ρηδες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει σήμερα στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 80-84 ετών που θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τέσσερις τρόπους.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού σε πολίτες άνω των 85 και τώρα έρχεται ο δεύτερος κύκλος αιτήσεων για ραντεβού, που ξεκινά σήμερα όπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έχει φτάσει στο 1,13% καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός.

Έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για πρώτη και δεύτερη δόση. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του.

Μόλις εκκινήσει η διαδικασία θωράκισης των ηλικιωμένων, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσο COVID-19, ανεξαρτήτως ηλικίας· στην ομάδα αυτή ταξινομούνται πέντε κατηγορίες ασθενών. Οπως ήδη έχει γίνει γνωστό από το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών, ο ελληνικός πληθυσμός θα εμβολιαστεί σε τρεις φάσεις, με μήνες-ορόσημο τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο. Βεβαίως, όλα εξαρτώνται από τις εγκρίσεις των εμβολίων και τις δόσεις που θα λαμβάνει η χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης