"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Εμμανουήλ Καραλής: Ο 17χρονος που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ

lafarm

Σχετικά άρθρα

karalis

Έγραψε ιστορία το βράδυ του Σαββάτου ο 17χρονος επικοντιστής Εμμανουήλ Κάραλης, πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των Παίδων, στο  Πανελλήνίο πρωτάθλημα στίβου.

Ο αθλητής ξεπέρασε τα 5,53 μ. με την πρώτη προσπάθεια προκαλώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα στο κοινό. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν του Αργεντινού Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004.

Ο Κάραλης στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στις 30 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.

«Πρώτη μου φορά»

«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας”, είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: “Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό», είπε ο Κάραλης.

Ο Κάραλης κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα. Νωρίτερα είχε ανέβει πάνω τα 4,95 μ. με την δεύτερη, τα 5,15 μ. με την πρώτη, τα 5,31 μ. με την δεύτερη, τα 5,39 μ. με την πρώτη και τα 5,53 μ. με την πρώτη. Ο Κώστας Φιλιππίδης προσπάθησε σκληρά στα 5μ.80, αλλά τελικά έμεινε στα 5μ.70 με ατομικό ρεκόρ φέτος 5μ.77. Θαυμάσια εμφάνιση και του Πατσουκάκη, που υπερέβη τα 5μ.53.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης