"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Ενας «δεύτερος Αη Γιώργης» …. στη Σωτήρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενας «δεύτερος Αη Γιώργης», αφού ακόμη και η έκταση είναι ίδια: 61 στρέμματα. Πρόκειται για το αθλητικό πάρκο στη Σωτήρα, μόλις 3,8 χλμ. από το κέντρο της πόλης και, φυσικά, πολύ πιο κοντά σε όσους μένουν στη δυτική πλευρά των Τρικάλων. Είναι, δε, χώρος εύκολα προσβάσιμος και από όσους διαμένουν στα χωριά της ΔΕ Παραληθαίων.

Η αρχή για το νέο αυτό πάρκο γίνεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017. Το έργο με τίτλο «Περιπατητικός διάδρομος  στο αθλητικό πάρκο Σωτήρας», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, είναι το πρώτο μιας σειράς έργων που ο Δήμος σχεδίασε για την περιοχή. Ο διάδρομος αυτός θα είναι συνολικού μήκους  περίπου 1000 μέτρων και πλάτους 1,80 μ. Η διαδρομή θα είναι περιφερειακά των γηπέδων και ένα τμήμα θα διέρχεται από την υφιστάμενη δασωμένη έκταση, πίσω ακριβώς από το 22ο Δημοτικό Σχολείο στη Σωτήρα.

Εάν το Σώμα εγκρίνει τη μελέτη, θα αρχίσουν οι σχετικές εργασίες (εκσκαφές, επιχώσεις, δημιουργία εξυγιαντικής και τελικής στρώσης κ.α.), ενώ θα τοποθετηθεί και φωτισμός.

Αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα για την «Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων ΣΩΤΗΡΑΣ στο σωματείο του Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ». Δηλαδή, στον ίδιο χώρο, προβλέπεται να δημιουργηθούν τρία βοηθητικά γήπεδα, μεγαλύτερα από το υπάρχον, προς χρήση από την ομάδα της πόλης. Θα τα διαχειρίζεται ο ΑΟΤ, προς όφελος του τρικαλινού ποδοσφαίρου

Και όχι μόνο αυτά. Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία:

Ενός τέταρτου γηπέδου ποδοσφαίρου για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για όσους το επιθυμούν.

Δύο γηπέδων μπάσκετ

Δύο γηπέδων βόλεϊ

Χώρων αποδυτηρίων

Με όλα αυτά, σε μια περιοχή εκτός πόλης, ο Δήμος Τρικκαίων δημιουργεί συνθήκες για μαζικό αθλητισμό, για ενίσχυση των δραστηριοτήτων των πολιτών, δίπλα από έναν πνεύμονα δέντρων.

Και μάλιστα, προβλέπεται, η μετάβαση στο νέο πάρκο να γίνεται με ποδήλατο, παραποταμίως! Μελέτη για τον Ληθαίο ποταμό αναδεικνύει διαδρομή δίπλα από την κοίτη του, από το κέντρο της πόλης. Οπότε θα μπορεί εύκολα να γίνεται η μετάβαση και η αποχώρηση, με πρόσθετη αναψυχή και δραστηριότητα για όλους, σε ασφαλές περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης