"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ενας “Πύργος στην Ιταλία” από την Κινηματογρφική Λέσχη Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις και πώς αυτές μπορεί να μεταβληθούν με αφορμή ένα θάνατο και τις συνέπειες του, όταν μάλιστα πίσω, μένει μια μεγάλη περιουσία. Εδώ είναι το κάστρο που πρέπει να πουληθεί, ή να αξιοποιηθεί κερδοφόρα. Το θεατρικό έργο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ, υπήρξε η αρχική έμπνευση του σκηνοθέτη και έτσι ξεπήδησε «Ένα κάστρο στην Ιταλία».
ΥΠΟΘΕΣΗ
Η 43χρονη Louise είναι κόρη μιας νεόπτωχης οικογένειας Ιταλών βιομηχάνων και ζει στο όμορφο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Όσο η μητέρα της προσπαθεί να βγάλει χρήματα πουλώντας οικογενειακά κειμήλια και ανοίγοντας στο ευρύ κοινό τον πύργο τους στην ιταλική εξοχή, η Louise αναθεωρεί τις επιλογές της και ερωτεύεται παράφορα έναν νεότερο άντρα.
PYRGOS2ΚΡΙΤΙΚΗ
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Valeria Bruni Tedeschi – αδελφή της Carla Bruni Sarkozy- πρωταγωνιστεί, γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την τρίτη της ταινία, ξεχωρίζοντας ως η μόνη γυναίκα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Φεστιβάλ Καννών (2013).
Το “Ένας Πύργος στην Ιταλία” είναι μια δραματική κομεντί για τη σχεδόν πραγματική ιστορία της γνωστής οικογένειας Bruni. Γυρισμένο σε Ιταλία και Γαλλία, με κωμική διάθεση και ενδιαφέρουσες επιλογές -στη διανομή παίζει ο πραγματικός σύντροφος της Tedeschi (Louis Garrel) και η μητέρα της και πεθερά του Nicolas Sarkozy (Marisa Borini)- το φιλμ ξετυλίγει μια ανορθόδοξη ερωτική ιστορία με φόντο μια οικογενειακή τραγωδία.
Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία της Tedeshci φτιάχνουν μια βαθιά ανθρώπινη ταινία, μια προσωπική κατάθεση για το νόημα της ζωής, την αγάπη και την απώλεια. Το σενάριο αντισταθμίζει τα κωμικά περιστατικά με εξαιρετικής ευαισθησίας συγκινητικές στιγμές και η χημεία μεταξύ των ηρώων εκτός από καταλυτική είναι απολαυστικά κινηματογραφική. Την παράσταση κλέβει η καθηλωτική ερμηνεία του εξαιρετικού Filippo Timi (σχεδόν τυφλός ηθοποιός γνωστός από τα La Doppia Ora, Vincere), που υποδύεται τον άρρωστο αδελφό της ηρωίδας.
Tips
Δε θέλει πολύ για να καταλάβει κανείς ότι η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι κάνει ταινίες προσωπικές, όπου εκτονώνει τις δικές της – και πολλών συνομήλικών της γυναικών – ανασφάλειες, αγωνίες, αδιέξοδα, λάθος επιλογές, άγχος με το χρόνο, συμπληρώστε τα κενά. Δε χρειάζεται καν να συνειδητοποιήσει ότι η όμορφη κυρία που παίζει τη μητέρα της είναι εκείνη πραγματικά, η Μαρίσα Μπρούνι Τεντέσκι, τέως Πρώτη Πεθερά της Γαλλίας, ή ότι ο Λουί Γκαρέλ που υποδύεται το ερωτικό της ενδιαφέρον, ήταν, στη διάρκεια των γυρισμάτων, ο σύντροφός της στη ζωή.

PYRGOS1

Info
Πρωταγωνιστούν:Valeria Bruni Tedeschi, Louis Garrel, Filippo Timi, Marisa Bruni Tedeschi, Xavier Beauvois, Céline Sallette, Pippo Delbono, Omar Sharif
Σκηνοθεσία: Valeria Bruni Tedeschi

Σενάριο: Valeria Bruni Tedeschi, Noémie Lvovsky, Agnès de Sacy
Χρονολογία παραγωγής: 2013
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Γλώσσα: Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα
Εικόνα: Έγχρωμη
Διάρκεια: 104′
Τοποθεσίες γυρισμάτων: Ιταλία, Γαλλία
Πηγή cine.gr, flix.gr

PYRGOS

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2014, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Δείτε το τρέιλερ εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης