"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Ενημέρωση μαθητών για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στο Επα.Λ Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

000
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική – εκπαιδευτική ομιλία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Επα.Λ Καλαμπάκας για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια ενημερωτικών δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας στα σχολεία από το Γραφείο Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης Κοινού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μια επιστημονική ομάδα από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας επισκέφθηκε το Επα.Λ Καλαμπάκας και παρείχε ενημέρωση και συμβουλές με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού στους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η κ. Σοφία Τσέλιου (νοσηλεύτρια, Υπεύθυνη Επιτήρησης Λοιμώξεων του Γεν. Νοσοκομείου Τρικάλων), η κ. Ούρδα Χριστίνα και η κ. Μπαντέκα Γεωργία (Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας) ανέπτυξαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα για τα συμπτώματα των ΣΜΝ (Aids, Κονδυλώματα, Σύφιλη, , Ηπατίτιδα Β-C, Τριχομονάδα, Έρπης γεννητικών οργάνων), τους τρόπους μετάδοσης και την ορθή σεξουαλική συμπεριφορά που βοηθά στην πρόληψη των νοσημάτων αυτών. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ακολούθησε διάλογος όπου δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε πολλές ερωτήσεις και απορίες.

Αυτό που έγινε σαφές και κατανοητό είναι ότι η διάγνωση και η θεραπεία των ασθενών με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, πέρα από τη σημασία που έχει για την ατομική υγεία, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη εμποδίζοντας την περαιτέρω μετάδοση των λοιμώξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης