"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Ενθουσιώδης υποδοχή Μιχάλη Ταμήλου στην Πύλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

tamilos

Ενθουσιώδης ήταν για άλλη μια φορά η υποδοχή των κατοίκων της Πύλης στον υποψήφιο Βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Ταμήλο . Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Πύλη ο υποψήφιος βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του για την νίκη της Ν.Δ. την ερχόμενη Κυριακή και κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση.
0000000
Σημεία Ομιλίας του Υποψηφιου Βουλευτή Τρικάλων στην Πύλη
Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι …
Φίλες και φίλοι
Είμαι συγκινημένος από την παρουσία σας
Μία συμμετοχή που προδικάζει το αποτέλεσμα της εκλογής στην Πύλη !
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Η νέα ημέρα θα είναι καλύτερη γιατί θα ληφθούν ευνοϊκά μέτρα για την κοινωνία και ειδικά για όσους ζημίωσαν τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόσθηκαν.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε σειρά παρεμβάσεων που θα μειώσουν τις επιπτώσεις από τα δυσβάσταχτα μέτρα των προηγουμένων ετών.

tamilos
1. Μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος. Για όλες τις κλίμακες! Με τον ανώτερο συντελεστή να υποχωρεί σταδιακά από το 42% που είναι σήμερα και από το 45% που ήταν πριν την κρίση, στο 33%!
2. Μειώσεις σε όλα τα υψηλά κλιμάκια του ΦΠΑ! Όπως εκείνο που μειώσαμε για την εστίαση από το 23% στο 13%.
3. Μειώσεις στο φόρο της ακίνητης περιουσίας. Ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να μειώνεται από το 2015 κατά 30% και θα συνεχίσει να μειώνεται, ώσπου να φτάσει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που είναι σήμερα.
Συγχρόνως ανακοινώθηκε ότι ο νέος μικρότερος Φόρος Ακινήτων θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να μπορεί ο δήμαρχος, και ο περιφερειάρχης να είναι αυτόνομος ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πολιτών .
4. Ήδη έχει μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%. Και Έχει πάρει αναστολή για 2 χρόνια ο φόρος υπεραξίας.
5. Και σταδιακά – το δηλώνω αυτό να το ακούσουν, γιατί μου το λένε πολλοί- οι αντικειμενικές αξίες, που σήμερα δεν είναι σωστές, θα γίνουν πιο ορθολογικές.
6. Και τέλος, η μεγάλη τομή, που θα γίνει κι αυτή σταδιακά: είναι η μείωση στο φόρο των κερδών του επιχειρηματία, στο 15% από το 25% που είναι σήμερα.
Το ζητούσαμε διαρκώς γιατί Δεν γίνεται διαφορετικά δεδομένου ότι οι διπλανές χώρες έχουν το 1/3 της φορολογίας.

7. Και βεβαίως, ήδη δώσαμε τη μεγάλη ανακούφιση με τις 100 δόσεις για όσους χρωστούσαν στην εφορεία ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια στις τράπεζες.
8. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ότι δε θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων μέχρι το 2017. Πρέπει να σταματήσει η φημολογία αυτή. Αντίθετα εμείς αναζητούμε πόρους για να αποκαταστήσουμε τις περικοπές στις αγροτικές συντάξεις και εάν όλα πάνε καλά να επανέλθει το Δώρο στους Αγρότες της υπαίθρου.

9. Θυμίζω ακόμα ότι επεκτείναμε την ενίσχυση στις οικογένειες με παιδιά, από το πρώτο παιδί, δώσαμε πρόσθετη ενίσχυση για τα παιδιά των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Και σύντομα πρόκειται να επαναφέρουμε- το λέω να το ακούσουν ορισμένοι με τους οποίους είχα πολλαπλές συζητήσεις στις περιοδείες μου – θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες!
10. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πιλοτικά σε 13 Δήμους με πρόβλεψη να εφαρμοσθεί σε όλη την χώρα από το 2015.

11. Τέλος, κάτι που μας ενδιαφέρει ως Περιφέρεια- προσέξτε το- θεσπίζουμε στον ΟΑΕΕ ειδική προαιρετική κατηγορία ασφάλισης, με μειωμένες εισφορές, για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους. Είναι μία παρέμβαση που προσωπικά έκανα πολλές φορές και θα γίνει πραγματικότητα.

Αγαπητοί φίλοι της περιφέρειας Πύλης
που στην πλειοψηφία είσαστε αγρότες και κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
Επισκέφθηκα τους περισσότερους οικισμούς , μιλήσαμε για τα προβλήματά σας και να είστε βέβαιοι ότι είμαι στο πλευρό σας.
Η Κυβέρνηση για τη νέα περίοδο έχει εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Δύο δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τις άμεσες ενισχύσεις, και ένα πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 6 δις για επενδύσεις σε έργα που θα βελτιώσουν το κόστος παραγωγής και θα ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών. Αρκετά έργα θα γίνουν και στον Νομό Τρικάλων δια μέσου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων.
Η κτηνοτροφία θα ενισχυθεί κατά 25% περισσότερο από σήμερα γιατί όλοι αντιλήφθηκαν ότι χωρίς άμεση παρέμβαση δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί κανένας στο κόστος παραγωγής και στις αντίξοες συνθήκες .
Αγαπητοί φίλοι
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ως Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Ένωσης των Δήμων διεκδίκησα πολλά προγράμματα και πετύχαμε να κάνουμε πολλά έργα που μας ανέδειξαν σε πανελλήνιο επίπεδο στους τομείς της προστασίας του Περιβάλλοντος, των Νέων Τεχνολογιών αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής με την ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων σε συνεργασία με τους κρεοπώλες της περιοχής. Μία πρότυπη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού φορέα με λαμπρά αποτελέσματα.
Μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να δυναμώσουμε την παραγωγική ικανότητα της περιοχής με ανάλογες πρωτοβουλίες.
Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το πάν για να τελειώσουν οι απαράδεκτες ολιγωρίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους Κτηνοτρόφους. Δεν είναι δυνατόν την σημερινή εποχή , το 2015, να υπάρχει τόση σύγχυση και ανικανότητα.
Στην νέα ΚΑΠ και ειδικά στο ζήτημα των βοσκοτόπων θα πρέπει να γίνουν όλες οι Διαδικασίες διαφανείς, απλές και γρήγορες .

Δεσμεύομαι επίσης ότι θα αναλάβω πρωτοβουλία για την επαναφορά του ορίου συνταξιοδότησης στον ΟΓΑ στα 65 έτη.
Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε για απονομή συντάξεων σε 15 η 20 χρόνια και ο αγρότης να αναγκάζεται να εργάζεται μέχρι τα 67.
Το παράπονο των ανθρώπων της υπαίθρου είναι δίκαιο και η νέα κυβέρνηση θα δώσει την λύση που πρέπει.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Συναγωνιστές και συνοδοιπόροι στελέχη της Ν.Δ.
Δίνω το παρόν για ακόμη μία φορά σε εκλογική διαδικασία στηρίζοντας την Νέα Δημοκρατία στην πιο κρίσιμη μάχη των τελευταίων ετών.
Στην πρώτη μου θητεία ως βουλευτής έδωσα τα πάντα για να βοηθήσω τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.
Μου δόθηκε η δυνατότητα να στηρίξω αιτήματα της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων των Τρικάλων. Μαζί με σας δώσαμε μάχες για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Πετύχαμε πολλά και ασφαλώς μπορούμε και πολλά άλλα.
Με την πλούσια κοινοβουλευτική μου παρουσία αλλά και την δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών , προσπάθησα να αναδείξω τις δυνατότητες της περιοχής μας , να στηρίξω το κόμμα μας, την Νέα Δημοκρατία.
Με την δική σας στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης θέλω να συνεχίσω το έργο που άρχισα πριν δύο χρόνια και να ολοκληρώσουμε μαζί πολλά από αυτά που ξεκινήσαμε και η αιφνίδια προκήρυξη των εκλογών προσπαθεί να ματαιώσει.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης