"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ενθρόνιση του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης. Μπροστά του, σερνάμενοι στο πάτωμα ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γονυπετείς, ακόμα και πεσμένοι εντελώς στο πάτωμα, υποβάλλουν τα σέβη τους

Ο νέος βασιλιάς όρθιος, στην μέση μιας στολισμένης αίθουσας του παλατιού, με φανταχτερές κουρτίνες και εντυπωσιακά, πολύχρωμα πατώματα. Στρατιωτικοί στέκονται προσοχή μπροστά του, κρατώντας τα καπέλα τους στα χέρια και έχοντας τα όπλα τους «παρά πόδα». Κι όμως, άλλο είναι το στοιχείο της σκηνής που συγκεντρώνει τα βλέμματα: Τέσσερις άνθρωποι πεσμένοι στο πάτωμα κι ένας ακόμα ηλικιωμένος καθιστός, αλλά σκυφτός σχεδόν ως τα γόνατα, δηλώνουν την υποταγή τους στο βασιλιά.

Δεν πρόκειται για κάποιο έργο τέχνης, για κάποιο μεσαιωνικό πίνακα που αποδίδει μια σκηνή της εποχής μεταξύ ενός μονάρχη και των υπηκόων του, αλλά στιγμιότυπο από την ενθρόνιση του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης, του 64χρονου Μάχα Βαϊραλονγκόρν. Μπροστά του, σερνάμενοι στο πάτωμα δεν είναι τυχαίοι πολίτες της χώρας του, αλλά ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός. Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ώρες στην δημοσιότητα από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τραβήχτηκε κατά την τελετή που έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Μάχα Βαϊραλονγκόρν είχε πρόσφατα γίνει πρωτοσέλιδο στα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, καθώς έγινε γνωστό πως αυτός θα ήταν ο επόμενος βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Ο 64χρονος άντρας όμως δεν ήταν ποτέ γνωστός για τα κατορθώματά του στην πολιτική σκηνή, αλλά αντίθετα προτιμούσε πάντα άλλα πεδία δράσης – μέχρι πρόσφατα κατείχε μια από τις πρώτες θέσεις στις λίστες με τους πιο ξέφρενους play boy του κόσμου. Ειδικά η φωτογραφία που έδειχνε τον Μάχα Βαϊραλονγκόρν στο αεροδρόμιο του Μονάχου με αμφίεση κάθε άλλο παρά βασιλική, δηλαδή με ένα στενό τζιν παντελόνι και ένα κοντό άσπρο φανελάκι, που αποκάλυπτε ένα ψεύτικο τατουάζ  στο χέρι και την πλάτη του, είχε προκαλέσει πάταγο.

Αυτά φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν όμως για τον νέο βασιλιά, που εμφανίστηκε με όλες τις τιμές, φορώντας την επίσημη στολή, ώστε να αναλάβει το θρόνο που άφησε ορφανό ο θάνατος του πατέρα του και παρά τις φήμες πως έκανε ό,τι μπορούσε για να καθυστερήσει την στιγμή αυτή. Εκτός από τον πρωθυπουργό Prayuth Chan-Ocha (στο κέντρο της φωτογραφίας), στο στιγμιότυπο από την τελετή της ενθρόνισης, που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα παγκοσμίως, διακρίνεται επίσης καθιστός ο ηλικιωμένος γενικός πρόεδρος του συμβουλίου των μυημένων της χώρας Prem Tinsulanonda.

Ο Βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 88 ετών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα του και θεωρούνταν επί πολλές δεκαετίες εγγυητής της σταθερότητας στην περιοχή. Μετά τον θάνατό του, αρκετοί αναλυτές διατύπωναν ανησυχίες για το μέλλον της χώρας, δεδομένου του προφίλ που είχε προβάλλει ο γιος και διάδοχός του τα περασμένα χρόνια, το οποίο χαρακτηριζόταν από αμφιλεγόμενες ενδυματολογικές επιλογές, σκάνδαλα για την προσωπική του ζωή και αλόγιστες σπατάλες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης