"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Εντός των ημερών η προκήρυξη των 514 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η προκήρυξη των προσλήψεων ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιους φορείς για πέντε μήνες. Οι τρεις υπουργικές αποφάσεις για την ένταξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο νέο ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας το οποίο ήδη έχει αποστείλει στο ΑΣΕΠ τη προκήρυξη των θέσεων. Το μόνο που υπολείπεται τώρα είναι η προκήρυξη των συμβάσεων ενώ το πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Ο αριθμός των ωφελούμενων της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν μέσω του προγράμματος προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας ανέρχεται περίπου σε 3.000 και σε 514 στο Νομό Τρικάλων.

Στο Νομό Τρικάλων

Ειδικότερα, οι θέσεις για το Νομό Τρικάλων ανέρχονται σε 514 οι οποίες κατανέμονται στους 4 Δήμους ως ακολούθως:

Δήμος Τρικκαίων: 331

Δήμος Καλαμπάκας: 89

Δήμος Πύλης: 40

Δήμος Φαρκαδόνας: 54

Στόχος

Με το νέο πρόγραμμα προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση 52.553 άνεργοι. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου, με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.

Στόχος του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015», είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων – κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος.

Κατηγορίες

Οι Ωφελούμενοι της πράξης θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Οι τρεις αποφάσεις προβλέπουν ότι στις 8 Περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν με τα πεντάμηνα 22.237 άνεργοι ενώ στις 3 σταδιακής εξόδου Περιφέρειες θα προσληφθούν 26.269 άνεργοι του ΟΑΕΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης